spot_img
13.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExterneRĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN FRANȚA: Frontul Național pierde categoric turul 2 al...

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN FRANȚA: Frontul Național pierde categoric turul 2 al regionalelor

-

Frontul Naţional a pierdut categoric al doilea tur al regionalelor franceze, marele câştigător fiind dreapta, arată sondajele date publicităţii duminică seară.

Iniţial după orimul tur, FN conducea în 6 din cele 13 regiuni, dar a pierdut categoric.

- Advertisement -

FN nu a obţinut nici o regiune, dreapta lui Sarkoyz între 5 şi 9, stânga lui Hollande între 3 şi 6.indică primele estimări.

estimareDupă ce a obținut pe 6 decembrie, în primul tur, un scor record de 28% la nivelul întregii țări, Frontul Național condus de Marine Le Pen a sperat ca în turul doi să câștige măcar câteva regiuni ale Franței, mizând în special pe respingerea de către electorat a partidelor tradiționale acuzate că nu au soluții în fața crizei economice și că nu au fost capabile să prevină atacurile teroriste de pe 13 noiembrie.

- Advertisement -

Pentru a zădărnici victoria Frontului Național, Partidul Socialist și-a retras candidații din două regiuni, preferând ca acestea să fie câștigate de opoziția conservatoare decât să ajungă sub conducerea extremei drepte.

Una dintre acestea este chiar regiunea Nord Pas-de-Calais Picardie, unde a candidat Marine Le Pen, ea obținând, conform unui sondaj, 42% din voturi, cu numai două puncte procentuale mai mult ca în primul tur. Scrutinul din această regiune a fost câștigat de fostul ministru conservator Xavier Bertrand, care a fost votat de 57,7% dintre alegători.

Pe ansamblul țării, rata prezenței la urne a fost de circa 60%, cu 10 puncte procentuale peste cea din primul tur.

LIVE FRANCE 24:

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img