spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriNOI DEZVĂLUIRI FLUX 24/ Cum îşi face clanul Zamfir legea în România

NOI DEZVĂLUIRI FLUX 24/ Cum îşi face clanul Zamfir legea în România

-

Deputatul PNL Daniel Zamfir a fost direct interesat să promoveze Legea “Dai casa înapoi şi scapi de credit”, pentru că fratele său Theodor-Cosmin Zamfir a primit la începutul anului o somaţie din partea Credit Europe Bank de a-şi plăti partea restantă din creditul de 720.000 de Euro, garantat cu două bunuri imobiliare.

- Reclama -

daniel_zamfir_76295100După ce au trecut cele 90 de zile prevăzute de lege, Banca păgubită a demarat în luna aprilie 2015 procedura de executare silită a fratelui parlamentarului. Aceasta angajează o firmă de recuperatori pentru a-şi recupera prejudicial adus de clientul care nu dorea de mai mulţi ani să-şi plătească datoriile stabilite şi eşalonate în contract.

CITIŢI ŞI:EXCLUSIV/ Fratele iniţiatorului legii “dării în plată” are datorii de 720.000 de EURO la bănci

În 25 mai 2015, deputatul Daniel Zamfir depune la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor proiectul Legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, act normativ gândit şi elaborat de Gheorghe Piperea, un avocat cu alte 800.000 de Euro datorii la bănci. Proiectul este semnat de 140 de deputaţi şi de senatori.

Au loc dezbateri în comisiile de specialitate. Inițiatorii resping ideea restrângerii aplicării legii exclusiv persoanelor în nevoie, invocând argumentul că astfel s-ar crea o discriminare neconstituțională.

La începutul lunii iulie are loc botezul fetiţei cuplului Daniel Zamfir-Oana Stancu. Aproape i-au fost Mihai Gâdea, Adrian Ursu, Carmen Avram şi Teodora Burz.

Slujba religioasă a avut loc la biserica Sfântul Silvestru din Capitală, iar naşi au fost Mihai Gâdea, Adrian Ursu, Carmen Avram şi Teodora Burz.

Cu ajutorul casei de avocatură Piperea, pârâtul Theodor-Cosmin Zamfir a cerut în instanţă anularea actului administrativ.

Zamfir dă în judecată banca pentru a amâna executarea silită

În luna iulie 2015, Theodor-Cosmin Zamfir cheamă în judecată Banca Credite Europe pentru caracterului abuziv al clauzelor contractuale, astfel încât să suspende procedura de executare silită.

În 25 octombrie, proiectul de lege este depus la Senat. Cu o grabă suspectă legea este adoptat a doua zi.

Senatul redactează rapid raportul şi îl trimite Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, În doar 14 zile comisiile de buget, finanţe, bănci trimit punctele de vedere, care ciudat coincid în 99% cu cea ce au primit, fără modificări.

12346707_10208162839851101_102472790_nFratele deputatului, în calitate de contestator se judecă cu intimata Credite Europe Bank, reprezentat prin Mandatar Societatea de colectare Recuperare Creanţe CRC SRL la Judecătoria Buftea. În 18 noiembrie obţine o nouă amânare. Au loc trei termene de judecată din iulie până în noiembrie. Printr-o procedură avocăţească, la şedinţa din 25 noiembrie obţine ceea ce-i doreşte sufleţelul. Instanţa declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti. Hotărârea e definitivă. Urmează ca la începutul luinii ianuarie 2016 să se continue procesul pe teritoriul unui sector în care a fost preşedinte al PDL nimeni altul decât Daniel Zamfir.

Interesantă e ziua de 25 noiembrie a acestui an, când în toiul dimineţii la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se primesc rapoartele comisiilor şi se trece direct la vot. Legea se votează în corpore. Puţini se abţin. Antenele încep să suspine de grija săracilor care acum se scapă de case dându-le, graţie Legii Zamfir, băncilor.

Clanul Zamfir începe campania de promovare a legii, punând mereu în faţă că e legea săracilor, nu a bogaţilor.

Flux24 vine cu dovada creditului nerambrusat de către Theodor Zamfir.

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV/NOI DEZVĂLUIRI FLUX 24/ Fratele iniţiatorului legii “dării în plată” a folosit albanezi ca să şi şteargă urmele/ Deputatul PNL, soţul realizatoarei tv Oana Stancu, are 40.000 mp în Voluntari

Vineri 11 decembrie 2015 realizatoarea Antena 3, Oana Zamfir anunță că se așteaptă ca soțul ei, deputatul Daniel Zamfir, să fie chemat “la DNA pentru legea inițiată de el în domeniul bancar.”

Actul normativ este trimis spre promulgare la preşedinţie. Până în 28 decembrie, Klaus Iohannis are timpul să o analizeze. Fie o promulgă, fie o dă înapoi spre dezbatere, dar termenele de judecată curg nemilos în defavoarea fratelui datornic.

Să fie instanţa de la Judecătoria sectorului 3 mai prietenoasă cu datornicul?

Jihadul pornit de Antena 3, instituţie finanaţată printr-un credit de 46 de milioane de euro de la bănci

59480347În luna decembrie, Antena 3 începe jihadul contra celor care contestă legea. Postul de televiziune este finanţat, conform unui document publicat de “România liberă” dintre-un credit de 46 de milioane de Euro, luat de trustul Intact al lui Dan Voiculescu, arestat pentru un prejudiciu adus statului. Garanţia s-a depus prin ICA printr-un un teren de trei hectare din Băneasa, depus gaj.

Rezumând aspectul juridic, trebuie spus că pentru a scăpa de executare silită, Gheorghe Piperea, avocatul său şi el cu datorii la bănci, îl învaţă pe clientul casei Theodor Zamfir să cheme în judecată banca, pentru a amâna o procedură de 90 de zile, aşa cum e prevăzut în lege, la aproape un an, până ce legea nouă l-ar absolvi de datorii.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img