spot_img
25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeRareș Bogdan despre scandalul din energie: Atâta timp cât statul român, în...

Rareș Bogdan despre scandalul din energie: Atâta timp cât statul român, în toată componenţa sa, nu reuşeşte să facă lumină în această chestiune, mi se pare că statul român se prezintă ca un stat slab

-

Europarlamentarul Rareş Bogdan susţine că este nevoie ca statul român să „facă lumină” în ceea ce priveşte afirmaţiile privind specula în domeniul energiei, el arătând că „atâta timp cât statul român, în toată componenţa sa, nu reuşeşte să facă lumină în această chestiune, statul român se prezintă ca un stat slab”. El subliniază că PNL susţine economia de piaţă, dar doreşte găsirea de soluţii privind impozitarea întregului lanţ din domeniu, de la producători până la traderi.

„Am cerut acest lucru din partea ANRE şi a Ministerului Energiei, iar aici să ştiţi o chestiune pe care o spun şi o spun în deplină cunoştinţă de cauză şi cu durere, nu o spun deloc fericit: atâta timp cât statul român, în toată componenţa sa, nu reuşeşte să facă lumină în această chestiune, mi se pare că statul român se prezintă ca un stat slab. Un stat puternic, în situaţii de criză, trebuie să aplice strategii pe timp de criză, dacă e cazul inclusiv situaţii de urgenţă energetică şi să caute să găsească soluţii. Avem 670.000 de firme în România, avem consumatori care au nevoi – nu toţi consumă până în 100 de kW sau până în 50 de kW – soluţiile trebuie să-i privească pe toţi”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, la Digi 24.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img