spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăAnalizePremierul sârb: O membră a UE îndrăznește să spună public că ”dacă...

Premierul sârb: O membră a UE îndrăznește să spună public că ”dacă cauți dreptate pentru uciderea copiilor sârbi nu poți să faci parte din UE”

-

Premierul Serbiei Ana Brnabić a transmis că conducerea croată amenință acum și oficial că va bloca calea europeană a Serbiei pentru că ”după 27 de ani de tăcere și nedreptate, ceream ca în sfârșit cineva să fie tras la răspundere pentru teribila crimă comisă pe Petrovačka cesta”. 

Reacționând la declarația președintelui Parlamentului croat, Gordan Jandroković, Brnabić a menționat într-o postare pe Twitter că o membră a UE îndrăznește să spună public că ”dacă cauți dreptate pentru uciderea copiilor sârbi – pentru că patru dintre ei între 6 și 13 ani au fost uciși acolo, nu poți să faci parte din UE”.

- Advertisement -

”Acesta este statul de drept? Sunt acestea valori europene? Și nu vă este rușine să spuneți aceasta deschis”, a întrebat Brnabić în răspunsul lui Jandroković la declarația că Croația va folosi negocierile Serbiei și UE” pentru ca Serbia să trimită mesajul că asemenea lucruri nu va tolera” și a menționat că Serbia este întoarsă spre viitor și că dacă nu suntem în stare să ne protejăm copiii, atunci nu merităm să existăm ca și stat.

  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img