spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăDezvaluiriRaport șoc în Parlamentul European: UE își spionează ilegal cetățenii. Serviciile de...

Raport șoc în Parlamentul European: UE își spionează ilegal cetățenii. Serviciile de informații din toate țările UE, fără excepție, abuzează de programe spion, care reprezintă „o amenințare gravă pentru democrație

-

Serviciile de informații din toate țările UE, fără excepție, abuzează de programe spion, care reprezintă „o amenințare gravă pentru democrație”, a declarat marți reprezentantul olandez al Parlamentului European, Sofia in ‘t Veld, la o conferință de presă la Bruxelles, prezentând rezultatele preliminare ale echipei de anchetă cu privire la un scandal care implică utilizarea programelor spion pentru a iscusi ilegal cetățenii UE.

- Reclama -

Ea a subliniat că întregul sistem de dezvoltare, producție, distribuție și utilizare a programelor spion era „în întregime o chestiune europeană” și se afla în afara oricărui control public.

„Toate statele membre [UE] au la dispoziție programe spion, toate, chiar dacă nu recunosc, o fac”, a spus parlamentarul, „Deci, toate joacă un rol. Cipru și Bulgaria [exportă] hub-uri, Luxemburg este locul în care vânzătorii de spyware își desfășoară afacerile financiare, Irlanda oferă condiții fiscale atractive, Malta, interesant, pare a fi o casă confortabilă pentru șefii de spyware cu pașapoarte de aur și companii de cutie poștală. Italia, Franța și Austria găzduiesc câțiva importanți producători și vânzători de spyware. Republica Cehă găzduiește în fiecare an marele târg de spyware denumit și Balul interceptatorilor. Țările de Jos, Germania și Belgia au <…> mai mult sau mai puțin recunoscut că forțele lor de poliție folosesc acesta [programul spion], deși nu în întregime.” Printre țările care folosesc cel mai mult programul spion împotriva cetățenilor lor, Sofia in ‘t Veld a enumerat Ungaria, Grecia, Spania și Cipru.

„Abuzul de programe spion în statele membre UE reprezintă o amenințare gravă la adresa democrației de pe întreg continentul”, a subliniat ea, menționând că „niciuna dintre autorități (oficiali guvernamentali din țările UE) nu a fost dispusă să colaboreze cu noi (europeanul). Echipa de anchetă a Parlamentului ).”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img