spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeFemeia de fier din fruntea Băncii Rusiei anunță un "un scenariu dur"

Femeia de fier din fruntea Băncii Rusiei anunță un „un scenariu dur”

-

Situația din economia mondială și balanța de riscuri s-au deplasat în direcția unui scenariu mai dur al evoluției evenimentelor, a declarat președintele Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, la o reuniune a comisiilor Dumei de Stat, transmisă pe site-ul Camerei inferioare a Parlamentului, relatează Lenta.ru.

În acest context, Rusia trebuie să creeze condițiile pentru o reconstrucție structurală accelerată a economiei, care, potrivit spuselor sale, va continua și în anii următori. Nabiullina nu a exclus scenariul unei crize globale totale, o criză comparabilă ca amploare ei cu cea din 2008-2009. Într-un astfel de scenariu, majorarea dobânzilor cheie de către băncile centrale nu va ajuta la încetinirea în timp util a creșterii inflației, este de părere șeful autorității de reglementare.

- Reclama -

„Acest lucru va pune presiune pe creșterea economiei globale, va reduce valoarea activelor, va intensifica riscurile pentru stabilitatea financiară. În acest scenariu, tensiunile geopolitice vor spori, se va produce o fragmentare a economiei globale, se vor întâri sancțiunile împotriva Rusiei”, a explicat Nabiullina. „Dacă la nivel global va izbucni o criză, drumul nostru va fi mai dificil”, a avertizat Nabiullina.

Pentru economia rusă, anul 2023 ar putea fi un fel de „mai jos nu se poate” sau platou, punct de la care aceasta își poate reveni pentru a începe să se redreseze, a declarat anterior Aleksander Șohin, șeful Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia (RSPP).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img