8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăPoliticaRafila: Am avut de multe ori un comportament autoritar, neexplicat

Rafila: Am avut de multe ori un comportament autoritar, neexplicat

-

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că trebuie schimbat mecanismul de luare a deciziilor, astfel încât cei care vor fi afectaţi să fie consultaţi. ”Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate, pentru că am avut de multe ori un comportament autoritar, neexplicat”, susţine Rafila. În plus, acesta afirmă că ”deciziile politice au neglijat de multe ori deciziile profesioniştilor din sănătate”, dar nu exclude faptul că s-ar mai putea întâmpla acest lucru.

”Deciziile nu vor mai fi decizii autoritare, vor fi decizii care implică un mecanism participativ. Dacă cei afectaţi de decizii participă la procesul de luarea a decizie, atunci sunt conştienţi de dificultăţi le pot accepta, dacă sunt pentru un timp determinat, dacă le înţeleg şi îşi dau seama că viitorul este mai bun dacă respectă nişte reguli”, a adăugat ministrul Sănătăţii.  

Acesta vrea să schimbe modul în care se iau deciziile, dar şi modul în care se comunic acestea.  

”Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate, pentru că am avut de multe ori un comportament autoritar, neexplicat, introdus foarte rapid în aplicare, pe de o parte, şi, pe de altă parte, deciziile politice au neglijat de multe ori deciziile profesioniştilor din sănătate. Acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă se va întâmpla, este posibil, nu neg, atunci trebuie explicat şi asumat”, a mai afirmat ministrul.  

Întrebat la ce fel de decizii se referă, ministrul a precizat că unul dintre momente a fost închiderea şcolii la începutul pandemiei.

”Aveam un număr mic de cazuri şi ne-am hotărât, brusc, să închidem şcolile (…) Noi nu doream să închidem şcolile, dar s-a luat decizia închiderii. Genul ăsta de decizii crează un pact destul de mare asupra funcionării societăţii”, a mai afirmat ministrul, precizând că, dincolo de deciziile luate mecanicist, sunt oameni cu vieţile lor. 

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]