8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăAnalizeUDMR nu renunță la taxarea multinaționalelor

UDMR nu renunță la taxarea multinaționalelor

-

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a declarat, joi, că taxa de solidaritate propusă de formaţiunea sa ar putea aduce circa 1,4 miliarde de euro anual la bugetul de stat.

Conform propunerii UDMR, taxa de 1% ar urma să fie aplicată companiilor cu o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an, în această categorie intrând în mare parte firme multinaţionale.

Antal Arpad a mai spus că propunerea nu a fost, deocamdată, agreată de coaliţie, dar că UDMR nu vrea să renunţe la acest proiect.

„Deocamdată nu a fost agreată în coaliţie (…) Noi considerăm că în perioadă de criză socială, economică, de sănătate şi aşa mai departe trebuie să fie solidari cei care sunt bogaţi cu cei săraci şi nu săracii trebuie să fie solidari cu săracii. Tocmai de aceea am propus, considerând că acele societăţi comerciale care au o cifră de afaceri de cel puţin 100 milioane de euro pot fi solidare cu populaţia României. Vorbim în majoritatea cazurilor de firme multinaţionale. Deci, dacă vă uitaţi pe listă, pe primele 20 de locuri veţi găsi firme din zona producătoare de maşini, din zona de energie, din zona de comerţ şi aşa mai departe, deci în mare parte vorbim de firme multinaţionale”, a declarat Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, suma de 1,4 miliarde de euro provenită din taxa de solidaritate ar putea ajuta la acoperirea deficitului la bugetul de stat.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]