spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Numai prin susținerea continuă și din ce în ce...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Numai prin susținerea continuă și din ce în ce mai activă a opoziției democratice din Belarus avem cea mai bună șansă de a stopa acest coșmar reprezentat de regimul Lukașenka

-

DISCURSUL EUROPARLAMENTARULUI PNL VLAD NISTOR ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN DESPRE SITUAȚIA DIN BELARUS:

- Reclama -

Distinși colegi, domnule Înalt Reprezentant,

Este mai mult decât evident pentru toată lumea că, de peste un an, acțiunile guvernului ilegitim de la Minsk reprezintă un pericol grav și permanent pentru Uniunea Europeană. 

Metodele abominabile prin care regimul Lukașenka instrumentalizează ființe umane în atacuri de tip hibrid împotriva statelor vecine, membre ale UE, trezesc amintiri ale unor vremuri ce le credeam demult apuse pentru continentul nostru. 

Conducerea actuală din Belarus abuzează nu numai de proprii cetățeni, dar și de cetățeni de diverse alte naționalități, abrutizați și folosiți în cel mai inuman mod posibil. 

Uniunea noastră trebuie să acționeze și în continuare la unison. Salut inițiativele propuse pentru lărgirea și înăsprirea sancțiunilor deja impuse. Valorile europene si respectul pentru drepturile omului ne obligă să facem tot posibilul pentru o rezolvare umană a situației deplorabile de la frontiera de est a UE. 

Am convingerea că numai prin susținerea continuă și din ce în ce mai activă a opoziției democratice din Belarus avem cea mai bună șansă de a stopa acest coșmar reprezentat de regimul Lukașenka și acțiunile sale. Numai o schimbare legitimă de guvern poate oferi Belarusului și întregii sale populații speranța unui viitor mai bun, în Europa, alături de uniunea noastră.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...