spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăFapt DiversArhivele Ion Rațiu și V. V. Tilea din Londra vor fi disponibile...

Arhivele Ion Rațiu și V. V. Tilea din Londra vor fi disponibile în copie digitalizată

-

Arhivele Ion Rațiu și V. V. Tilea din Londra vor fi disponibile în copie digitalizată în arhiva Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, în urma unui protocol de colaborare încheiat între IICCMER și Fundația Rațiu (The Rațiu Family Charitable Foundation), transmite Agerpres.

- Reclama -

„Documentele vor putea fi accesate de oricine este interesat de istoria exilului românesc. Ele fac referire la eforturile făcute de cei doi în anii comunismului, pentru coagularea anticomunismului, lupta lor pentru libertăți în România și pentru a încerca să dea o direcție comună ideilor românilor care se aflau în exil”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Cosmin Budeancă, director general al IICCMER.

El a precizat că, până spre finalul anului, arhivele în format digital vor fi disponibile pe site-ul IICCMER și al Fundației Rațiu.

IICCMER va pune la dispoziția organizației partenere serviciile unui expert în arhivistică pentru a realiza și supraveghea toate activitățile necesare.

„În urma acestui proiect, o copie digitizată a celor două fonduri arhivistice va fi disponibilă în arhiva IICCMER dedicată exilului românesc, pentru toți cei interesați de studierea istoriei recente”, informează un comunicat al IICCMER remis miercuri AGERPRES.

Fundația Rațiu (The Ratiu Family Charitable Foundation) a fost înființată la Londra, în 1979, de către Ion și Elisabeth Rațiu, cu scopul de a promova și sprijini proiecte care contribuie la evoluția învățământului superior și a cercetării culturale și istorice a României. Fundația oferă burse anuale studenților români care urmează cursuri de masterat ori doctorat la instituții de învățământ superior din Marea Britanie. De asemenea, Fundația Rațiu oferă capital de start (seed funding) unor proiecte inovative, în special din România, care întrețin și promovează valorile democratice, artele și civilizația, patrimoniul național, societatea civilă și protejarea mediului înconjurător.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img