spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizePutin: Occidentul „a declarat în mod deschis că a reușit să spargă...

Putin: Occidentul „a declarat în mod deschis că a reușit să spargă Uniunea Sovietică încă din 1991 și că acum este timpul ca Rusia să fie împărțită în regiuni care să conducă ostilități una împotriva celeilalte”

-

Președintele rus Vladimir Putin a spus că Occidentul vrea să distrugă Rusia.„Occidentul caută să slăbească, să divizeze și, în cele din urmă, să distrugă această țară”, a spus liderul rus într-un discurs televizat miercuri.

Occidentul „a declarat în mod deschis că a reușit să spargă Uniunea Sovietică încă din 1991 și că acum este timpul ca Rusia să fie împărțită în regiuni care să conducă ostilități una împotriva celeilalte”, a spus Putin.

El a spus că țările occidentale complotează de mult să facă acest lucru. „Ei au încurajat bandele de teroriști internaționali în Caucaz și au desfășurat infrastructură ofensivă în apropierea granițelor noastre. Occidentul <…> i-a transformat pe ucraineni în carne de tun și i-a împins la război împotriva acestei țări încă din 2014, în timp ce folosea forțele armate împotriva civililor și organizarea unui genocid, blocaj și teroare împotriva celor care au refuzat să recunoască regimul care a ajuns la putere după o lovitură de stat în Ucraina”, a explicat Putin.

Președintele a spus că dorește să se concentreze pe „măsurile urgente care trebuie luate pentru a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a Rusiei și pentru a sprijini compatrioții în dorința lor de a le determina soarta” în discursul său. Potrivit lui Putin, unele elite occidentale au fost agresive în ambițiile lor de a-și menține dominația cu orice preț. „Tema discursului meu este situația din Donbass și cursul operațiunii militare speciale menite să o elibereze de regimul neo-nazist care a preluat puterea în Ucraina în urma unei lovituri de stat armate acolo în 2014”, a subliniat șeful statului.

El a spus că se adresează „tuturor din țară, oameni de toate generațiile, vârstele și naționalitățile, <…> soldați și ofițeri, voluntari în prezent în serviciu de luptă, precum și <…> locuitorii din Donețk și Lugansk. Republici, regiunile Herson și Zaporojie și alte zone care au fost eliberate de stăpânirea neo-nazistă.”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...