spot_img
17.9 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeDelegația SUA la Geneva a recunoscut efectuarea de cercetări biologice pe cetățeni...

Delegația SUA la Geneva a recunoscut efectuarea de cercetări biologice pe cetățeni ucraineni cu venituri mici, precum și pe pacienți din spitalele de psihiatrie

-

Delegația Statelor Unite la Geneva a recunoscut efectuarea de cercetări biologice pe cetățeni ucraineni cu venituri mici, precum și pe pacienți din spitalele de psihiatrie, a declarat șeful Trupelor de apărare chimică, biologică și de protecție împotriva radiațiilor ale Forțelor Armate ale Rusiei, general-locotenentul Igor Kirillov, citat de RIA Novosti.

- Reclama -

Reprezentantul Ministerului Apărării a explicat că, la început, reprezentanții americani au dat explicații extrem de neconvingătoare cu privire la exportul de tulpini și materiale biologice ale ucrainenilor. Instituția rusă a cerut SUA să prezinte o informare completă, deoarece a avut de suferit cea mai vulnerabilă categorie a populației – pacienții spitalelor de psihiatrie din Ucraina.

În cadrul dezbaterii acestui subiect, ”delegația americană a recunoscut asemenea fapte”, asigurând că transferul de mostre de materiale biologice în SUA nu a fost unul frecvent, a subliniat Kirillov.

Anterior, reprezentantul Ministerului Apărării a anunțat că Ucraina este un ”poligon” pentru testarea armelor biologice ale Germaniei și Statelor Unite. La acel moment, Kirillov a explicat că activitatea Statelor Unite și a Germaniei a servit, în mare parte, drept paravan pentru cercetări, iar o parte dintre experimente s-au făcut pe soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...