spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăExternePreședintele Cehiei: Refugiații aduc teroare, boală și ghetoizare

Președintele Cehiei: Refugiații aduc teroare, boală și ghetoizare

-

Președintele Cehiei, Milos Zeman, s-a opus din nou cererilor ca țara sa să accepte refugiați din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, deoarece, în opinia sa, oricum cea mai mare parte  sunt doar imigranți economici, și pot aduce în Republica Cehă teroarea Statului Islamic, boală și gheitoizare.

- Reclama -

Președintele a spus că îi refuză pe refugiații musulmani din cauza a trei riscuri din care primul este că în Cehia vor apărea ghetourile. „Un alt risc este că vor aduce boli infecţioase, şi asta nu este o exagerare. În al treilea rând, există riscul ca Statul Islamic să trimită ‘ celule teroriste latente’, care mai târziu sunt activate pentru a efectua atacuri teroriste similare cu cele care în trecut au avut loc la Paris, Londra și Madrid „, a afirmat Zeman.

„În mod legal în Republica Cehă vor fi doar 1.500 de refugiați pe care guvernul său a acceptat să-i primească în următorii doi ani” a precizat Zeman. Preşedintele ceh a atras atenţia că după ce Germania va înceta să-i mai primească pe refugiații care vin după ce traversează teritoriul ceh, aceste persoane vor rămâne în Republica Cehă și, în cazul în care nu funcționează protecția frontierelor europene, Republica Cehă va trebui să-şi apere propriile frontiere atât cu poliția cât şi cu armata, a subliniat şeful statului ceh. Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, a respins ultima remarcă a preşedintelui ceh şi a calificat-o ca „inutilă”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img