spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePutin la concertul " Glorie apărătorilor patriei" pe stadionul Lujniki din Moscova:...

Putin la concertul ” Glorie apărătorilor patriei” pe stadionul Lujniki din Moscova: Rusia luptă în prezent în Ucraina pentru „pământurile sale istorice”

-

Rusia luptă în prezent în Ucraina pentru „pământurile sale istorice”, a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, în cursul unui mare concert patriotic pe stadionul Lujniki din Moscova, relatează AFP.

„Ierarhia militară mi-a spus astăzi că au loc lupte pe pământurile noastre istorice pentru poporul nostru”, a continuat Putin în faţa zeci de mii de ruşi aflaţi pe stadionul cu o capacitate de 81.000 de persoane.

În apariţia sa, care a durat doar câteva minute, liderul rus le-a adus un omagiu militarilor ruşi desfăşuraţi în Ucraina şi care „luptă cu eroism, curaj şi valoare”. „Suntem mândri de ei”, a asigurat Putin, citat de Reuters şi AFP.

El a adăugat că toţi cei care susţin armata rusă sunt „la rândul lor apărătorii patriei, într-un anumit fel”, amintind de „lucrătorii medicali, angajaţi din sectorul apărării, transporturi…”. „Voi toţi, cei care aţi venit astăzi pentru a ne susţine combatanţii”, a mai spus preşedintele rus.

Concertul intitulat „Glorie apărătorilor patriei” a fost organizat de autorităţi în susţinerea ofensivei din Ucraina, cu o zi înainte de sărbătorirea zilei cu acelaşi nume şi cu două zile înainte de împlinirea unui an de la lansarea invaziei. Pe un ger de – 15 grade Celsius, publicul a agitat drapele ruse, în timp ce pe scenă s-au succedat cântece patriotice şi discursuri ale ruşilor care luptă pe frontul ucrainean.

Copii din Donbasul ucrainean, mai ales din Mariupol, s-au adunat pe scenă în jurul unui militar rus care a strigat către mulţime: „Vom învinge!”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img