spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeConstruirea noilor secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență...

Construirea noilor secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu au fost aprobate de Guvernul României

-

Construirea noilor secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență #Giurgiu se află pe lista aprobată astăzi de Guvernul României pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Rezliență (PNRR). Proiectul din județul Giurgiu este în valoare de 40 de milioane de euro. La nivel național, au fost aprobate 27 de proiecte.Vorbim despre prima etapă a realizării unui spital județean nou. Alegerea secției de oncologie se explică printr-o incidență mare a cazurilor din acest domeniu în județ, în timp ce secția de neurologie are un număr extrem de mare de pacienți, a anunțat deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga.

Consilierii județeni ai Partidul Naţional Liberal au propus, încă din 2019, modernizarea secției de oncologie și achiziționarea unui nou aparat de radioterapie, la inițiativa președintelui #PNLGiurgiu, Dan Motreanu. PSD Giurgiu conducea atunci județul, avea majoritate în Consiliul Județean și consilierii PSD au respins propunerea PNL. După câștigarea alegerilor locale, administrația liberală a județului Giurgiu a dus o luptă contra-cronometru pentru acest proiect, încă de la începutul mandatului. Victoria de astăzi este crucială pentru destinele blonavilor de cancer din județul Giurgiu, nevoiți în prezent să se deplaseze la București pentru tratament. Or, fiecare cetățean al României trebuie să aibă posibilitatea de a se trata, iar acest drept nu trebuie afectat de zona în care trăiește.Implicarea echipei noastre, a #PNLGiurgiu, a parlamentarilor, a președintelui CJ Giurgiu, a fost totală, pentru că într-un astfel de demers nu este loc de greșeli sau întârzieri. Deloc întâmplător, proiectul județului Giurgiu a fost pe locul 5 la nivel național în privința punctajului.Felicitări, președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu! Bolnavii de cancer au nevoie de sprijinul nostru. Bătălia cu această boală cumplită nu trebuie considerată pierdută din start! mai spune Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img