spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăExternePutin: Diferenţa între un opozant al preşedintelui şi un inamic al Rusiei...

Putin: Diferenţa între un opozant al preşedintelui şi un inamic al Rusiei este minimă

-

Diferenţa între un opozant al lui Vladimir Putin şi un inamic al Rusiei este minimă, i-a răspuns joi unui jurnalist liderul de la Kremlin, acuzat că a redus la tăcere opoziţia în ultimii 15 ani şi că a reînviat conceptul sovietic de „duşman al poporului”. n conferinţa de presă anuală susţinută în faţa a peste 1.000 de jurnalişti ruşi şi străini, şeful statului rus a fost întrebat de către un jurnalist despre „coloana a cincea”, o expresie prin care sunt desemnaţi ruşii acuzaţi că lucrează pentru o putere străină şi împotriva Rusiei. Răspunsul lui Putin vizează ceea ce a mai rămas din opoziţia rusă – şi anume liberalii -, după un an în care autorităţile ruse şi-au multiplicat atacurile contra oricui critică politica Kremlinului, după ce au introdus legi cu privire la „agenţi străini” şi au denunţat membri ai „coloanei a cincea”. „Diferenţa este mică” între un opozant şi un membru al „coloanei a cincea”, a apreciat Putin, care a denunţat coloana a cincea în discrusul istoric pe care l-a susţinut în martie despre „alipirea” Crimeei la Rusia.

„Este dificil să vezi din afara frontierei care desparte opoziţia şi coloana a cincea”, a spus Putin.

- Advertisement -

„Un opozant, chiar şi cel mai îndârjit, se bate până la urmă pentru interesele patriei sale, pe când coloana a cincea înseamnă oameni care execută ceea ce le este dictat de interesele altui stat, ei sunt folosiţi pentru a îndeplini scopuri politice care ne sunt ostile”, a subliniat el.

Personalităţi ruse care critică Kremlinul, ca starul rock Andrei Makarevici, ale cărui concerte au fost anulate în mai multe oraşe ruseşti, „trebuie să se apere public”, a adăugat el.

- Advertisement -

„Puterea oficială nu a dat niciodată ordine” să fie persecutaţi, a declarat Putin. Acuzat în mod implicit că „intensifică ura în societate”, preşedintele rus s-a declarat „sigur că face totul pentru a suda societatea”. „Dar uneori trebuie să spui lucrurilor pe nume”, a subliniat cel mai puternic om din Rusia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img