Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez despre Trump: E lipsit de bun simț

0
99
French President Emmanuel Macron looks on as President Trump gestures toward him during their meeting in the Oval Office following the official arrival ceremony for Macron at the White House in Washington, U.S., April 24, 2018. REUTERS/Kevin Lamarque

Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, l-a criticat pe preşedintele american, Donald Trump, pentru că a arătat „o lipsă de bun-simţ” când l-a atacat pe preşedintele francez, Emmanuel Macron, chiar de comemorarea atacurilor teroriste din 2015 de la Paris, scrie The Guardian conform News.ro.

Întrebat fiind miercuri de postările lui Trump de pe Twitter, Griveaux a declarat: „Ieri a fost 13 noiembrie. Comemoram uciderea a 130 dintre cetăţenii noştri, aşa că voi răspunde în engleză: Ar fi fost potrivit bunul-simţ”.

Atacul lui Trump a fost bazat pe o aparentă interpretare greşită a unui interviu acordat de Macron pentru postul de radio Europe 1, în care cerea crearea unei armate a Europei pentru ca întreg continentul să se poată apăra „fără să se bazeze pe Statele Unite”.

Deşi Macron i-a transmis lui Trump că a fost vorba de o interpretare greşită, liderul american a ignorat acest lucru şi a scris cinci postări pe Twitter în care a vorbit despre popularitatea scăzută a omologului său francez, rata şomajului în Franţa, taxele pentru vinurile americane şi prestaţia Franţei în Al Doilea Război Mondial. „Francezii începuseră să vorbească germană când Statele Unite au venit”, a declarat Trump, făcând referire la ocuparea Franţei de către Germania nazistă în Al Doilea Război Mondial. În ultima sa postare, el a scris: „Faceţi Franţa grozavă din nou!”.