PSD, victorie categorică la Botoșani

0

Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut cel mai bun scor la alegerile pentru Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani, potrivit rezultatelor finale publicate luni de Autoritatea Electorală Permanentă.

PSD a fost votat de 40,13% dintre alegătorii care şi-au exercitat dreptul de vot şi a obţinut cele mai multe mandate de consilier judeţean, 15 din totalul celor 32.

Pe locul al doilea s-a clasat Partidul Naţional Liberal (PNL) cu un scor de 36,53% şi cu 12 mandate de consilier judeţean.

În CJ Botoşani au mai acces Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), care a obţinut 7,21% din voturi şi trei mandate de consilier judeţean, dar şi Partidul Pro România, cu un scor de 6,01% şi două mandate de consilier judeţean. Alianţa USR- PLUS a obţinut la CJ doar 3,62%.

Funcţia de preşedinte al CJ a fost adjudecată de candidatul PSD, Doina Federovici, care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD. Aceasta a întrunit 42,88% din voturile electoratului, devansându-l pe candidatul PNL, Costel Şoptică, care a întrunit 33,33% din sufragii.