spot_img
28.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeUngaria acuză din nou Comisia Europeană

Ungaria acuză din nou Comisia Europeană

-

Comisia Europeană nu are nicio autoritate de a întocmi evaluări comparative privind statul de drept în ţările membre ale Uniunii Europene şi de a introduce sancţiuni pe această bază, a susţinut luni dimineaţă ministrul ungar al justiţiei Judit Varga, transmite Reuters.

- Reclama -

Într-o intervenţie la postul de radio Kossuth, Varga a citat o luarea de poziţie din 2014 a Consiliului European conform căreia dialogul asupra statului de drept ar trebui să se desfăşoare pe o bază interguvernamentală, fără discriminare şi cu tratarea egală a ţărilor membre.

Potrivit ministrului ungar, Uniunea Europeană doreşte să evite acea luare de poziţie prin ”stabilirea unui regim care ar putea ignora opinia asupra statelor membre printr-un vot calificat pe baza informaţiilor din partea Comisiei”. ”Iată ce încalcă statul de drept”, a adăugat Judit Varga.

Ea a accentuat că situaţia statului de drept în ţările membre nu ar trebui să fie legată de accesul la finanţare de la bugetul comunitar, întrucât acest lucru ar conduce la mai multe abuzuri din partea sistemului.

Comisia Europeană a criticat săptămâna trecută Polonia şi Ungaria pentru încălcări ale standardelor democratice fundamentale, oferindu-le astfel muniţie celor care fac presiuni pentru suspendarea celor două state de la finanţări până când vor consolida libertatea presei şi a justiţiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...