spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăALEGERI 2020PSD și ALDE vor să îi ia lui Băsescu privilegiile conferite de...

PSD și ALDE vor să îi ia lui Băsescu privilegiile conferite de stat foștilor președinți

-

Cinci parlamentari PSD și ALDE au depus la Senat o inițiativă legislativă care elimină privilegiile conferite de stat foștilor președinți de stat în cazul în care aceștia au colaborat cu Securitatea, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Este evidentă trimiterea la fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP și europarlamentar, care așteaptă decizia definitivă a Curții Supreme în privința colaborării sale cu Securitatea. În decembrie anul trecut, Traian Băsescu a avut un verdict care atesta statutul său de colaborator al Poliției Politice, pe care l-a contestat la instanța supremă.

Inițiatorii legii sunt Andronescu Ecaterina – senator PSD; Meleşcanu Teodor-Viorel – senator ALDE; Simionca Ioan – senator ALDE; Cătăniciu Steluţa-Gustica – deputat ALDE; Gavrilescu Graţiela Leocadia – deputat Independent, fostă ALDE.

Legea propusă de cei cinci membri PSD-ALDE modifică de fapt o lege care a intrat în vigoare în anul 2001, care a stabilit recompensarea foștilor șefi de stat, printre care s-a aflat și Regele Mihai.

Ce primesc acum foștii șefi de stat

  1. folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru,
  2. are angajați un consilier şi un secretar;
  3. o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu (aproximativ 11.700 lei/lună)
  4. pază şi protecţie, precum şi folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de SPP.
spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...