spot_img
21 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăALEGERI 2020Liberalul „Borsetă” și mafia din vama Moravița

Liberalul „Borsetă” și mafia din vama Moravița

-

PNL Timiș are o nouă conducere interimară în frunte cu Alin Nica, președintele ales al Consiliului Județean Timiș. În Biroul Permanent Județean al filialei au apărut și nume noi, cum ar fi cel al lui Iosif Nicoară, care a fost și pe lista de consilieri județeni a partidului. Pensionat anul trecut, Iosif Nicoară are un trecut cu multe probleme în Poliția de Frontieră unde a ajuns și șef al structurii din Timiș, după ce din subofițer la „Crimă Organizată” a fost avansat ca ofițer, profitând de legislația care a permis acest lucru. Ulterior, s-a transferat la Poliția de Frontieră, unde subordonații l-au poreclit „Borsetă”, și a fost avansat până la gradul de comisar șef. Numele lui Nicoară a apărut în dosarul șpăgilor din vestul țării, scrie Press Alert din Timișoara.

- Reclama -

CE SUSȚINE PRESS ALERT:

Subcomisar la acel moment și șef al Biroului de combatere a infracțiunilor transfrontaliere din cadrul Poliției de Frontieră Timiș, Nicoară a picat pe interceptări în timp ce discuta cu ofiţerul Valerian Dragomir, unul dintre şefii de tură trimişi în judecată de DNA. Confirmând discuţiile interceptate, Dragomir a declarat în faţa procurorilor anticorupţie că „în preajma sărbătorilor de la sfârşitul anului 2010, ofiţerul Nicoară Iosif, care la acea vreme era şeful compartimentului CIT m-a contactat telefonic şi mi-a cerut să-i cumpăr 3-4 parfumuri de la magazinul duty-free din PTF Moraviţa şi mi-a sugerat că fiind o perioadă de sărbători avea nevoie de acele bunuri pentru a le face cadouri. Am cumpărat acele parfumuri cu suma de aproximativ 300 de euro, iar Degan Marian Lucian a cumpărat două sticle de whisky care au costat circa 20 de euro. Aceste sume de bani au fost luate din foloasele provenite cu titlu de mită de la traficanţii de ţigări”. A doua zi, mai precis în 21 decembrie 2010, Dragomir s-a dus să livreze comanda, întâlnindu-se cu un subordonat al lui Nicoară în faţa clădirii Parchetului, unde acesta era cu treabă. „Nicoară Iosif mi-a spus că va plăti acele bunuri, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent întrucât nu ne-am întâlnit”, a mai scris Dragomir în declaraţia sa. Agentul Antoni Dănuţ a declarat în faţa procurorilor DNA că „personal am constatat că unii contrabandişti aveau legături cu unii din şefi din cadrul inspectoratului, în sensul în care l-am surprins pe contrabandistul zis «Cane» pe holurile inspectoratului, ieşind din biroul şefului CIT al IJPF Timiş”. Un alt inculpat l-a acuzat de faptul că avea legături extrem de strânse cu unii dintre agenţii care făceau legea şpăgii în vama Moraviţa, Nicoară fiind văzut împreună în repetate rânduri cu aceştia, în timp ce-şi beau cafeaua la mall-ul din Timişoara. La vremea respectivă, Nicoară a refuzat să comenteze informațiile din dosar, susținând că „poţi să scrii ce vrei. Nu mă interesează. Să fii sănătos”. DNA a decis cercetarea lui Nicoară și a altor persoane într-un dosar disjuns care a fost trimis la DNA Timișoara, dar nimeni nu a mai făcut niciun fel de anchetă. A fost schimbat din funcție pentru o perioadă de timp, după care a revenit pe o poziție și mai importantă în ciuda informațiilor existente. Din cauza informațiilor legate de activitățile dubioase ale lui Iosif Nicoară, DIICOT a decis să-i retragă avizul de poliție judiciară, chiar dacă era șeful unei structuri importante din Poliția de Frontieră.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...