spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăAnalizePSD: Se pot introduce imediat scheme de ajutor, de până la 400.000...

PSD: Se pot introduce imediat scheme de ajutor, de până la 400.000 de euro pentru fiecare companie afectată

-

PSD a salutat, joi, decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii şi a transmis că prioritatea miniştrilor social-democraţi este să aplice cât mai rapid măsurile de ajutor de stat permise de Comisia Europeană pentru companiile aflate în dificultate.

- Reclama -

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”. Astfel, îşi găsesc o primă concretizare eforturile şi apelurile pe care PSD le-a făcut în acest sens: solicitarea ministrului Finanţelor Adrian Câciu, din 15 martie, la Ecofin, şi cea a preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, în discuţia de pe 28 februarie, cu preşedintele Consiliului Naţional al Austriei, a transmis formaţiunea, într-un comunicat oficial. 

Potrivit noului cadru permis de Comisia Europeană, statele membre UE pot să acorde sprijin companiilor afectate de criza actuală, de sancţiunile şi contra-sancţiunile aferente, să se asigure că acestea dispun de lichidităţi suficiente şi să le despăgubească pentru costurile suplimentare suportate ca urmare a preţurilor ridicate la gaz şi energie electrică.

Se pot introduce imediat scheme de ajutor, de până la 400.000 de euro, pentru fiecare companie afectată. Entităţile controlate de Rusia, cărora li s-au aplicat sancţiuni, vor fi excluse din acest mecanism de sprijin.

Prin miniştrii săi, PSD va face eforturi să aplice neîntârziat aceste facilităţi anunţate de Comisia Europeană.

”Pentru România sunt vitale: menţinerea stabilităţii economice şi reducerea inflaţiei. Trebuie folosite toate resursele posibile pentru atingerea acestor obiective strategice”, mai spune PSD în comunicat. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img