spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar refuză NATO: Armata ungară este capabilă să apere...

Ministrul de externe maghiar refuză NATO: Armata ungară este capabilă să apere Ungaria

-

Blocarea spaţiului aerian deasupra Ucrainei ar însemna un război aerian între NATO şi Rusia, a declarat joi, la Bruxelles, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, după ce a sosit la summit-ul extraordinar al alianţei nord-atlantice. În declaraţia dată jurnaliştilor ungari, Péter Szijjártó a subliniat că războiul dintre Rusia şi NATO trebuie evitat cu orice preţ.

- Reclama -

Răspunzând la o întrebare legată de grupurile de luptă pe care NATO preconizează să le desfăşoare în ţările membre din est, Péter Szijjártó a spus că una din sarcinile guvernului ungar este să protejeze Ungaria, securitatea ţării şi a poporului maghiar. El a afirmat că guvernul poate asigura în prezent apărarea Ungariei cu armata ungară, care are forţe semnificative concentrate în regiunea de graniţă din estul ţării. Armata ungară este capabilă să apere Ungaria, a spus el, adăugând că dacă va exista o propunere privind consolidarea flancului din est şi sud-est al alianţei, Ungaria este pregătită să discute despre ea în detaliu, a adăugat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...