spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Motreanu anunță 26 milioane de euro pentru fermieri

Europarlamentarul Motreanu anunță 26 milioane de euro pentru fermieri

-

𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐯𝐚 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟓,𝟒𝟗 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐚 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐠𝐫𝐚̆𝐬̦𝐚̆𝐦𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞.Uniunea Europeană este în mare măsură autonomă în ceea ce privește multe produse agricole, iar disponibilitatea alimentelor nu este în pericol în UE. Cu toate acestea, sectorul agricol UE este un importator net de anumite produse, precum furajele proteice. Comisia Europeana a lansat astăzi un pachet de acțiuni pe termen scurt și mediu menite să consolideze securitatea alimentară și să sprijine fermierii și consumatorii din UE, anunță pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

Principalele măsuri propuse sunt:▶️ sprijin financiar în valoare de 500 de milioane EUR (din rezerva de urgenta PAC) pentru sprijinirea fermierilor cei mai afectați de consecințele războiului din Ucraina. României ii revin 25 490 649€▶️ mai multe avansuri din plățile directe, precum și din măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale, acordate fermierilor începând de la 16 octombrie 2022▶️ măsuri de piață de tip „plasă de siguranță” pentru sprijinirea pieței cărnii de porc, având în vedere situația deosebit de dificilă a sectorului. Între 25 martie și 29 aprilie, o parte din costurile de depozitare a cărnii de porc pot fi acoperite sub condiția de a le scoate din circuit pentru 2-5 luni.▶️ o derogare temporară in 2022 pentru a permite producția agricolă pe pârloage pentru a spori capacitatea de producție UE.▶️ flexibilități temporare în legătură cu cerințele de import existente privind hrana pentru animale.▶️ statele membre pot reduce TVA-ul până la 0% la alimente și pot încuraja operatorii economici să limiteze creșterea prețurilor cu amănuntul la produsele alimentare.▶️ statele membre pot utiliza finanțare din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD) pentru a furniza asistență alimentară și/sau materială de bază grupurilor celor mai vulnerabile de cetățeni.▶️ investiții în cercetare și în inovare pentru a înlocui utilizarea îngrășămintelor sintetice prin Programul Orizont Europa. Sporirea eficienței de utilizare a azotului, tranziția la amoniacul verde pentru îngrășăminte și valorificarea biomasei prin PAC 2023-2027.▶️ un nou cadru temporar de criză pentru fermieri, producători de îngrășăminte și sectorul pescăresc, care permite acordarea de ajutoare de pentru atenuarea creșterilor costurilor factorilor de producție.Prețurile la îngrășăminte și aprovizionarea cu îngrășăminte a fermierilor vor fi monitorizate pentru a se asigura faptul că perspectivele de recoltă la nivelul UE nu sunt periclitate. Totodată, Comisia a propus ca statele UE să comunice lunar date privind stocurile private de produse esențiale pentru alimente și furaje, pentru a avea o imagine de ansamblu precisă și în timp util a disponibilității acestora, mai spune Motreanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...