spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriPROTOCOALELE SECRETE: O judecătoare șocată

PROTOCOALELE SECRETE: O judecătoare șocată

-

Preşedintele UNJR, judecătorul Dana Gîrbovan, a spus, într-o intervenţie prin videoconferinţă în cadrul plenului CSM de miercuri, că este şocată de faptul că ÎCCJ a semnat un protocol cu un serviciu de informaţii şi că este „dincolo de imaginaţia” sa ce ar putea conţine acesta, cerând informaţii.

„Am înţeles că au fost încheiate protocoale de către Înalta Curte – sunt absolut şocată, trebuie să vă mărturisesc – de către Inspecţia Judiciară, CSM şi procurorul general. În ceea ce priveşte ÎCCJ, aş vrea să îl întreb pe domnul Olaru când a fost încheiat acest protocol şi cu cine, cu care anume serviciu de informaţii? (…) Pentru mine este absolut şocant să aflu că ÎCCJ, care este vârful puterii judecătoreşti, preşedintele Înaltei Curţi reprezintă puterea judecătorească, a semnat protocoale de colaborare cu un serviciu de informaţii, pentru că este dincolo de imaginaţia mea ce ar putea conţine un astfel de protocol”, a spus Dana Gîrbovan în plenul CSM.

- Advertisement -

„Cu mare plăcere aş face acest lucru. Am spus că toată corespondenţa pe care CSM a primit-o de la instituţiile partenere, de la cele ale sistemului judiciar, este una clasficată. Să diseminăm acum în spaţiul public data încheierii protocolului, obiectul acestui protocol, data potenţialei denunţări, unilaterale sau bilaterale acestui protocol excede unui astfel de cadru. (…) Această discuţie să o aveţi cu preşedinta Înaltei Curţi, e cea mai în măsură să aibă acest dialog”, a răspuns vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru.

De asemenea, preşedintele UNJR a mai spus că e important să se afle care sunt instituţiile care au primit protocolul încheiat între SRI şi Parchetul General.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img