spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăBasarabiaProtest de amploare la Chișinău împotriva guvernului susținut de comuniști: "Jos hoţii...

Protest de amploare la Chișinău împotriva guvernului susținut de comuniști: „Jos hoţii de la guvernare”, „Criminalii politici, la puşcărie”, „Vrem ţara înapoi”

-

Mii de basarabeni au protestat duminică în Scuarul Catedralei din centrul Chişinăului împotriva actualei guvernări. Evenimentul cu genericul „Moldova, trezește-te!” a fost organizat prin reţelele de socializare de Platforma Civică Unitate și Adevăr. Potrivit corespondentului Europei Libere, manifestanţii le-au amintit guvernanţilor că după 6 ani de la tulburările din 7 aprilie 2009, cei vinovaţi de abuzuri şi maltratarea tinerilor în comisariatele de poliţie nu au fost traşi la răspundere. Unii vorbitori au îndemnat la unitate între etnii şi la unitate în lupta împotriva corupţiei, alţii au cerut demisia Guvernului sau unirea cu România.

„Jos hoţii de la guvernare”, „Criminalii politici, la puşcărie”, „Vrem ţara înapoi”. Sunt doar câteva dintre lozincile pe care le-au scandat mii de oamenii de basarabeni adunaţi în cadrul unui protest de amploare organizat în capitală de Platforma civică „Demnitate şi Adevăr”. Indignaţi de furturile din sistemul bancar, de corupţia din justiţie, dar şi de faptul că vinovaţii de violenţele din 7 aprilie 2009 nu au fost încă pedepsiţi, cetăţenii au venit să le ceară socoteală guvernanţilor.

- Advertisement -

Mitingul a fost convocat cu ocazia împlinirii a 6 ani de la protestele din 7 aprilie, dar s-a transformat într-unul antiguvernamental.

Acțiunea, organizată de Platforma Civică Demnitate și Adevăr – DA, s-a desfășurat în Scuarul Catedralei și a fost urmată de un marș până la Parlament, acolo unde manifestanții au scandat împotriva tuturor celor 101 deputați „care își servesc propriile lor interese, dar nu cele ale cetățenilor”.

- Advertisement -

Ulterior, cele câteva mii de persoane participante la acțiune au sosit în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde au aprins lumânări în memoria victimelor protestelor din aprilie 2009.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img