spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeProtecţia juridică a maghiarilor din Ucraina Subcarpatică a fost inclusă şi oficial...

Protecţia juridică a maghiarilor din Ucraina Subcarpatică a fost inclusă şi oficial în procesul de aderare la UE a Ucrainei. LA BUCUREȘTI, TĂCERE

-

S-a ajuns la un acord cu privire la cadrul de negociere al Ucrainei, şi este o veste bună pentru maghiari că protecţia juridică a maghiarilor din Ucraina Subcarpatică a fost inclusă şi oficial în procesul de aderare al Ucrainei, aşadar aceasta nu mai este o problemă bilaterală, ci a devenit o problemă europeană, a scris secretarul de stat în cadrul Parlamentului Ungariei din partea Ministerului Afacerilor Uniunii Europene, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

- Reclama -

Barna Pál Zsigmond a explicat: asta înseamnă că Ucraina trebuie să elaboreze un plan de acţiune pentru minorităţi, cu implicarea reprezentanţilor maghiari şi cu o atenţie deosebită acordată problemelor legate de limbile materne ale minorităţilor, respectiv educaţie.

- Advertisement -

În plus, Ucraina s-a angajat să rezolve problemele şi să îndeplinească aşteptările pe care Guvernul Ungariei le-a cuprins în 11 puncte, respectiv să respecte acordul încheiat în 1991 între Ungaria şi Ucraina, a subliniat politicianul maghiar.

Potrivit acordului, îndeplinirea de către Ucraina a angajamentelor şi raportarea către statele membre va fi monitorizată şi de către Comisia Europeană, a adăugat Barna Pál Zsigmond.

- Advertisement -

Ucraina trebuie să îşi îndeplinească angajamentele pentru a avansa în procesul de aderare, iar angajamentele interzic retragerea din acestea, a mai specificat oficialul ungar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img