spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeFrancezii rămân fără unul din cele mai mari zăcăminte de uraniu din...

Francezii rămân fără unul din cele mai mari zăcăminte de uraniu din lume aflat in Niger. Țara africană reprezintă 15% până la 17% din uraniul folosit pentru producerea de electricitate în Franța

-

Cea mai mare companie franceză de exploatare a uraniului, Orano SA, ar putea pierde dreptul de a extrage uraniu la unul dintre cele mai mari zăcăminte din lume, Imuraren din Niger, relatează Bloomberg.

- Reclama -

„A doua și ultima notificare se va încheia pe 19 iunie, după care va fi revocată autorizația pentru companie (Orano SA – n.red.)”, citează agenția o scrisoare a Ministerului Minelor din Niger, care se afla în posesia sa.

- Advertisement -

Bloomberg subliniază că Imuraren este unul dintre cele mai mari zăcăminte de uraniu din lume, ale cărui rezerve sunt estimate la 200 de mii de tone. 

La sfârșitul lunii iulie, armata Nigerului, într-un discurs la televiziunea națională, a anunțat că președintele Mohamed Bazoum a fost înlăturat.

- Advertisement -

Republica Niger, o fostă colonie franceză, a rămas unul dintre ultimii aliați occidentali din Sahel, dar in ultimul timp dă semnale puternice de apropiere de Rusia. În plus, țara are rezerve bogate de uraniu, de care depinde Franța. După cum a menționat presa franceză, această țară africană reprezintă 15% până la 17% din uraniul folosit pentru producerea de electricitate în Franța.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img