spot_img
13.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăActualitateProfesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice: Părinți care contestă...

Profesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice: Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție

-

Profesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice, s-a declarat „revoltat” de fraudele descoperite la prima etapă a Olimpiadei „Gazeta Matematica”, varianta experiment organizată exclusiv de Societate, fără implicarea Ministerului Educației, după ce toate olimpiadele au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Fostul coordonator al lotului de olimpici a vorbit despre cazul unui părinte din București care contestă public corupția și a participat cu copilul său la protestul din 10 august, dar care i-a cerut meditatorului copilului său să îi rezolve exercițiile de la olimpiadă. Gologan a declarat pentru HotNews.ro că, în opinia lui, soluția este una drastică – trecerea acelui copil pe o listă neagră pentru toată viața în privinta concursurilor organizate de Societatea de matematică, transmite Hotnews.ro.

- Reclama -

„Sunt destul de revoltat. Uitați-vă – părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție. Este incredibil. Eu sunt de principiu că trebuie luate măsuri drastice. Cel puțin din punct de vedere al Societății, dacă pe un copil îl dovedim că este corupt sau părintele l-a ajutat, soluția este drastică – nu va mai avea acces la nicio competiție a societății cât va trăi el. Îl punem pe listă neagră, indiferent că va ajunge mare universitar. Va avea această patalama. Părintele trebuie să își asume ceea ce face, iar copilul trebuie să înțeleagă, chiar dacă este clasa a cincea”, a spus acesta.

Profesorul estimează că circa 10% din cazurile de la olimpiadă sunt cu comportament neetic, 2-3% fiind dovedite.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img