spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
Acasă#AtacuriGermaniaProcurorul general adjunct israelian vrea să-l pună sub acuzare pentru corupţie pe...

Procurorul general adjunct israelian vrea să-l pună sub acuzare pentru corupţie pe premierul Benjamin Netanyahu

-

Procurorul general adjunct israelian vrea să-l pună sub acuzare pentru corupţie pe premierul Benjamin Netanyahu, împotriva căruia apreciază că deţine suficiente probe în cel puţin una dintre anchetele care îl vizează, au anunţat miercuri media locale, citate de AFP și Agerpres.

Shay Nitzan, mâna dreaptă a procurorului general, Avichai Mandelblit, a afirmat miercuri, la un congres economic, că a transmis biroului şefului său recomandările sale privind anchetele pentru corupţie care îl vizează pe Netanyahu, fără a preciza ce conţin acestea.

- Advertisement -

Însă numeroase media israeliene – televiziuni, cotidiene şi posturi de radio – au relatat pe site-urile lor de internet că există suficiente probe pentru a-l inculpa pentru corupţie pe premier.

Potrivit media israeliene, el ar putea fi inculpat în afacerea Bezeq, după numele principalului grup de telecomunicaţii israelian.

- Advertisement -

În acest dosar, Netanyahu este suspectat că a încercat să asigure o presă favorabilă din partea site-ului de informaţii Walla, în contrapartidă la favoruri guvernamentale care este posibil să-i fi adus sute de milioane de dolari lui Shaul Elovitch, patronul principalului grup de telecomunicaţii israelian Bezeq şi al Walla.

Pe 2 decembrie, poliţia israeliană a recomandat inculparea sa şi a soţiei sale pentru acceptarea de mite, „fraude” şi „abuz de încredere”.

Pe 18 februarie, Shaul Elovitch, principalul acţionar al Bezeq şi alte şase persoane, printre care doi colaboratori apropiaţi ai lui Netanyahu, au fost arestaţi în cadrul acestei anchete.

Benjamin Netanyahu este vizat de mai multe anchete pentru corupţie care ameninţă îndelungata sa prezenţă la putere, notează AFP.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img