spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăBasarabiaProbleme in coalitia de la Chisinau: Maia Sandu nu mai este dorita...

Probleme in coalitia de la Chisinau: Maia Sandu nu mai este dorita premier, Valeriu Strelet-noua propunere

-

Noul candidat la funcția de prim-ministru al guvernului de la Chisinau este liberal democratul Valeriu Streleț, transmite unimedia.info.

Totuși, surse din Alianța pentru Integrare Europeană 3 au confirmat pentru UNIMEDIA că luni, PLDM l-a înaintat pe Valeriu Streleț la fotoliul de premier, după ce liberalii și democrații au criticat condițiile înaintate de Maia Sandu.

- Advertisement -

UPDATE, 20.30: Noul candidat al PDLM este Valeriu Streleț (45 de ani), vicepreședinte al formațiunii și deputat în parlamentul Republicii Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de liderul PLDM, Vlad Filat, după cum transmite Unimedia.

”Maia Sandu a avut toată susținerea PLDM, dar din păcate nu a fost agreată de către partidele din cadrul Alianței. Eu regret că nu a atins acest consens. Valeriu Streleț va avea tot sprijinul necesar”, a declarat Vlad Filat, potrivit sursei citate.

- Advertisement -

PLDM, formațiune căreia îi revine funcția de premier conform acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană-3, a propus-o săptămâna trecută pe Maia Sandu, dar negocierile cu Partidul Democrat și Partidul Liberal au intrat în impas după ce ea a înaintat o serie de condiții, între care schimbarea conducerii Băncii Naționale, demiterea procurorului general, un plan de măsuri anticriză.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img