spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăSocialDepartamentul de Stat al SUA: România este o sursă importantă dar şi...

Departamentul de Stat al SUA: România este o sursă importantă dar şi ţară de destinaţie şi de tranzit pentru traficul cu fiinte umane

-

România este o sursă importantă dar şi ţară de destinaţie şi de tranzit pentru traficul cu fiinte umane fortate sa munceasca sau sa se prostitueze, arata raportul anual al Departamentului american de stat, transmite Radio Romania Actualitati.

- Reclama -

Documentul mai spune ca guvernul roman nu respecta in totalitate standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane, dar se fac eforturi in acest sens.

Victime din Romania sunt traficate in Vestul Europei, in special in Marea Britanie, Italia, Spania si Franta, dar si in Europa Centrala, mai ales in Cehia, Ungaria si Grecia.

Departamentul american de stat recomanda Romaniei sa aloce fonduri pentru ONG-uri care sa ofere asistenta victimelor dar si sa acorde fonduri pentru personalul adaposturilor destinate victimelor traficului cu fiinte umane.

 Raportul mai spune ca guvernul trebuie sa imbunatateasca accesul la asistenta medicala pentru victime iar traficantii sa fie urmariti in justitie, inclusiv complicii acestora fie ei si reprezentanti ai autoritatilor.
- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...