spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
Acasă#WhiteHouse2016Primul indiciu privind politica externă a lui Trump

Primul indiciu privind politica externă a lui Trump

-

Executivul britanic a anunţat joi după-amiază că premierul Theresa May a purtat prima convorbire telefonică cu Donald Trump, iar miliardarul republican a invitat-o să-l viziteze cât mai curând posibil în Statele Unite, transmite Reuters.

- Reclama -

May şi Trump au stabilit de comun acord că relaţia dintre Londra şi Washington este una ”extrem de importantă şi specială, fiind foarte important pentru ei să colaboreze pe baza acesteia”, se arată într-un comunicat al executivului Marii Britanii.

”Preşedintele ales şi-a exprimat legăturile apropiate şi personale, precum şi sentimentele puternice pe care le are pentru Marea Britanie. El a susţinut că are încredere că relaţia specială va continua la un nivel chiar mai ridicat”.

Premierul Theresa May i-a spus de asemenea miliardarului republican că speră să întărească relaţiile bilaterale în domeniul comerţului şi investiţiilor cu Statele Unite după ieşirea Marii Britanii din UE.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...