Nicușor Dan: Eu nu mai am nici un ban, din donații am strâns doar 150.000 de euro

0

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, spune, într-un interviu acordat News.ro, că pentru campania electorală la parlamentare partidul a reuşit să strângă doar 150.000 de euro din donaţii, faţă de 300.000 de euro, cât strânsese în campania din Bucureşti de la locale. ”Eu nu mai am niciun ban. Încă de la alegerile din 2012, mi-am curăţat toate economiile”, afirmă liderul USR.

Nicuşor Dan spune că partidul stă mai rău decât în campania de la locale din Bucureşti, din punctul de vedere al donaţiilor primite pentru campanie.

”Atunci (la alegerile locale – n.r.) am reuşit să strângem 300.000 de euro, în precampanie şi campanie, iar acum nu am strâns decât 150.000 de euro, asta şi din cauză că principalii noştri donatori şi-au atins limita maximă cu care pot finanţa un partid, în campania locală. Practic, acum nu am mai avut mari donatori, cu două, trei excepţii, în schimb am avut mult mai multe donaţii online. La locale, am avut aproape 70.000 de euro donaţii online, acum avem undeva la 100.000. Cam asta este cifra şi o să continuăm să primim”, a afirmat Nicuşor Dan.

Liderul USR nu a menționat însă din ce bani partidul pe care îl conduce a achiziționat un autocar.