spot_img
2 C
București
joi, martie 30, 2023
Acasă#FreeIranEXCLUSIV/ Opoziția iraniană și siriană, PROTEST la București împotriva vizitei ministrului de...

EXCLUSIV/ Opoziția iraniană și siriană, PROTEST la București împotriva vizitei ministrului de externe de la Teheran

-

Joi cu ocazia vizitei ministrului afacerilor externe din Iran,  Mohammad Javad Zarif, numerosi iranieni din Romania au organizat o demonstratie in fata Ambasadei Iranului la Bucuresti.
dsc_0011
Protestul lor este expresia nemultumirilor majoritatii iranienilor care traiesc in exil, generate de starea deosebit de dificila in care se afla tara lor, datorita politicii dictatoriale, fundamentalist islamica a regimului actual condus de Khomeini. Li s-au alaturat si un numar impresionant de sirieni din România, care sunt, de asemenea, nemultumiti, deoarece  interventia militara a Iranului in Siria pentru a-l sprijini pe Bashar al-Assad, in ultimii cinci ani, este cauza principala a 400 de mii de decese si deplasarea a milioane de oameni in afara granitelor Siriei.
Iranul este principalul pion in razboiul care a devastat in totalitate tara lor. Prin sustinerea regimului Bashar al Assad, s-au oferit pirghiile si motivatia necesare ISIS pentru razboiul din regiune, conflictul dintre siiti si suniti fiind de acum prea bine cunoscut.
dsc_0026
Prin acest demers, iranienii si sirienii au tras un semnal de alarma si au incercat constientizarea politicienilor, dar si a opiniei publice, asupra problemelor din zona Orientului Mijlociu, care afecteaza intreaga lume.
Romania ar trebui sa se alature celorlalte tari din Occident si sa conditioneze fiecare acord comercial cu guvernul iranian pe baza incetarii incalcarii drepturilor omului, incetarii executiilor si eliberarea prizonierilor politici in Iran, spun participanții la demonstrație.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img