Home Actualitate Primarul PNL ales în Videle, scrisoare către Ciolacu și Ciucă, semnează „Un...

Primarul PNL ales în Videle, scrisoare către Ciolacu și Ciucă, semnează „Un antreprenor cu salariile neplătite de 20 de zile”: Câte vise veți ruina și câte familii veți duce în situația de a nu mai putea trăi?

0

Cornel Gogan, primarul PNL ales in Videle, județul Teleorman, a trimis o scrisoare liderilor PSD si PNL in care povestește calvarul său de antreprenor.

Este inacceptabil ca firmele să fie împinse spre insolvență din cauza restanțelor acumulate de instituțiile publice. Să nu uităm că 80% din firmele de construcții din România sunt IMM-uri! O dată cu ele va cădea, în lanț, și piața furnizorilor de materiale. Puteți să faceți o aproximare simplă și să realizați câte locuri de muncă se vor pierde? Câte vise veți ruina și câte familii veți duce în situația de a nu mai putea trăi?, spune el.

Gogan semnează „Un antreprenor cu salariile neplătite de 20 de zile și un primar ales pentru mandatul 2024-2028”.

SCRISOAREA INTEGRALĂ:

Stimați domni Președinți Ciucă și Ciolacu,

Vă scriu aceste rânduri în calitate de primar ales al unui oraș, dar și în calitate de antreprenor care se află pentru a doua oară în situația de a duce o firmă de construcții în pragul insolvenței. Această firmă a fost cu greu construită în 8 ani, iar astăzi este împinsă de statul român, beneficiarul serviciilor, către insolvență. Din aceste motive și nu numai, consider că este necesar să vă împărtășesc câteva gânduri cu privire la situația actuală a mediului privat, dar și a sectorului public, două sectoare esențiale pentru societatea noastră, cu un impact semnificativ asupra PIB-ului României.

În pragul alegerilor parlamentare și prezidențiale, este vital să realizați că în următoarele săptămâni riscați să distrugeți IMM-urile din domeniul construcțiilor prin neplata facturilor către constructori de mai mult de 3 luni. Nu există nicio altă țară în care statul să fie dator companiilor de construcții și, în același timp, să ceară plata TVA-ului înainte de a-și achita datoriile către acestea. Este inacceptabil ca firmele să fie împinse spre insolvență din cauza restanțelor acumulate de instituțiile publice. Să nu uităm că 80% din firmele de construcții din România sunt IMM-uri! O dată cu ele va cădea, în lanț, și piața furnizorilor de materiale. Puteți să faceți o aproximare simplă și să realizați câte locuri de muncă se vor pierde? Câte vise veți ruina și câte familii veți duce în situația de a nu mai putea trăi?

Este nevoie urgentă să acționați și să oferiți sprijin activ IMM-urilor, coloana vertebrală a economiei naționale! Nu este suficient să încurajați doar prin minciuni; avem nevoie de fapte care să poată asigura funcționarea acestor firme plătitoare de taxe și salarii.

În ceea ce privește proiectele de dezvoltare rurală, trebuie să subliniez că majoritatea sunt implementate într-o ordine haotică, ceea ce duce la o risipă enormă de bani și resurse. Este inadmisibil ca banii publici să fie investiți în săli de sport, bazine de înot sau case de cultură în localități în care lipsesc școli moderne, lipsesc adolescenții și copiii pentru că părinții lor nu găsesc locuri de muncă în mediul rural. Nu contest necesitatea lor și momentul în care se construiește o infrastructură de bază, cum ar fi toalete în școli sau rețele de apă și canalizare. Așa cum sunt acum, aceste proiecte nu aduc valoare reală comunităților. Din contră, în multe cazuri devin o povară financiară pe termen lung. Iată câteva exemple care prezintă această realitate:

1. 𝐒𝐚̆𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐮𝐧𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐨 𝐬̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐨𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞

Este absurd să investim într-o sală de sport înainte ca problema școlilor în localitatea respectivă să fie rezolvată pentru următorii 20 de ani și școlile să fie aduse cel puțin la standarde normale și decente de funcționare

2. 𝐁𝐚𝐳𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐨𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐢𝐭 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐥𝐚̆𝐭𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐦𝐚̆𝐜𝐚𝐫 𝟐𝟒 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦 𝐝𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞.

Vreunul dintre specialiștii care au finanțat aceste bazine a analizat precizia studiului de fezabilitate? Astfel de proiecte sunt inutile la momentul acesta nu numai din cauza costurilor de întreținere pe care comunitățile locale nu le pot suporta, dar și din cauza faptului că banii folosiți pentru a le finanța trebuia să fie investiți în primul rând în școli și educație.

3. 𝐂𝐚𝐬𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐢̂𝐧𝐯𝐚𝐭̦𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐢 𝐜𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐫𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐢 𝐜𝐚̆𝐫𝐨𝐫 𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐢 𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥.

Vreunul dintre specialiștii care au întocmit studiul de oportunitate a ținut cont și de situația reală a localității? Plătește cineva pentru aceste erori fundamentale care practic dovedesc inutilitatea investiției?

4. 𝐂𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐩𝐚̆ 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐢̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐫𝐚̂𝐧𝐢𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥

A verificat cineva venitul lunar al locuitorilor? Câte familii au deja băi și câte pot în următorii ani să își permită costurile de construire ale unei băi? Conductele din PVC și PHD se vor deteriora rapid dacă nu sunt utilizate corespunzător și păstrate în mediu umed, transformând aceste investiții în risipă de bani. Bani care oricum nu sunt suficienți sau lipsesc total.

5. 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥 𝐢̂𝐧𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐚𝐩𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞

Ați aprobat investiții în drumuri locale înainte de a vă asigura că acestea dispun de rețele de apă și canalizare. Pot să vă spun cu certitudine că de miliardele cheltuite pe aceste drumuri vor beneficia în viitor cupele excavatoarelor care le vor sparge pentru a introduce infrastructura necesară construcțiilor de rețele de apă și canalizare.

Ca antreprenor și primar ales pentru următorii 4 ani, vă spun că aceste decizii vor duce România într-o direcție total greșită. Sunt decizii scumpe, cu multe miliarde consumate doar pentru a menține mediul rural subdezvoltat, tinerii în fugă după ajutor social, copiii fără educație și, nu în ultimul rând, firmele de construcții în faliment. Oare merită să mergem în direcția asta? Nu cred că USR, AUR , SOS ar înțelege mai bine situația, însă este evident că avem nevoie de o conștientizare a acestor probleme și de o abordare eficientă a dezvoltării României.

Despre sectorul public, ce să mai spunem? Este aproape de necrezut că până și paznicul care supraveghează proiectele europene primește un spor de 20% la salariu pentru accesarea fondurilor europene. Într-o economie sănătoasă, nu este normal ca salariile din sectorul public să depășească salariile din mediul privat. Situația este paradoxală: deși populația a scăzut comparativ cu anii ’90, iar tehnologia de astăzi poate înlocui cu succes mai mulți oameni care lucrau cu creionul, numărul bugetarilor crește ca Făt-Frumos.

Este urgent să acționați și să stopați banii aruncați în vânt din această țară! Deși nu sunt un decident politic, sunt un antreprenor disperat care face cu greu față la plata salariilor și a furnizorilor din cauza deciziilor pe care dumneavoastră le puneți în practică. Iar din octombrie va trebui să găsesc resurse și soluții să plătesc salariile unui aparat public care de 12 ani a fost umflat doar pentru a aduce voturi, fără ca cei care făceau aceste angajări să fie opriți de cineva! O regulă simplă spune că nu poți avea cheltuieli salariale mai mari decât ai venituri! Ei bine, în sectorul public merge, iar astăzi, după câțiva ani de “merge așa” am ajuns să avem bugetul confiscat pentru următorii 2-3 ani! Am pedepsit și îngreunat viața a peste 9000 de locuitori pentru 100 de votanți cu familii numeroase!

Vă rog să conștientizați și să faceți ceva urgent pentru această țară minunată în care oamenii încă au credință în Dumnezeu!

1. 𝐏𝐥𝐚̆𝐭𝐢𝐭̦𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢

Aceasta este o măsură esențială pentru a salva IMM-urile de la faliment și a salva multe locuri de muncă! Și vorbim aici de IMM-uri românești care plătesc impozit pe profit real și reinvestesc profitul! Nu cum vă milogiți de multinaționale să vă lase un amărât de 1%!

2. 𝐁𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐭̦𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞

Nu are sens să continuați investiții în alte domenii până nu rezolvați problema educației! Nu uitați că fără educație nimeni nu va ști să folosească investițiile dumneavoastră în sport și cultură! Nu vor ști să conducă mașinile pe drumuri asfaltate! Vă invit la Videle să vedeți sălile de sport vandalizate de copii mai mici de 10 ani pentru că nu au fost educați corespunzător! Vă aștept să veniți în vizită și noaptea să vedeți cum se aleargă cu mașinile riscând atât viețile proprii, cât și ale altora!

3. 𝐀𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞

Educația este baza pe care trebuie să construim viitorul acestei țări.

4. 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝟒-𝟏𝟎 𝐭𝐢𝐩𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐢 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞

Faceți școli cum făcea Ceaușescu! Faceți săli de sport cum a făcut Năstase! Simplu, în funcție de numărul de elevi din fiecare localitate. Nu mai cheltuiți milioane de euro pe studii de fezabilitate inutile!

5. 𝐑𝐞𝐞𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢 𝐠𝐫𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐔𝐀𝐓-𝐮𝐫𝐢

Țineți cont de faptul că astăzi avem o populație mult mai mică decât în trecut și beneficiem de o tehnologie avansată, care poate reduce necesarul de personal.

6. 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐭̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐒-𝐂𝐍𝐈, 𝐏𝐍𝐃𝐋 𝐬̦𝐢 𝐏𝐍𝐑𝐑 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐨 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐟𝐢𝐫𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆:

– Educație

– Apă și canalizare

– Drumuri

– Sport

– Cultură

Chiar și fetița mea în vârstă de 4 ani poate înțelege că această ordine este esențială pentru a asigura dezvoltarea normală a României. Din păcate, multe dintre proiectele actuale au fost doar o cheltuială inutilă de bani din taxele celor puțini, care încă mai vor și speră să muncească și să trăiască într-o țară normală.

Este ușor de observat că, în viziunea dumneavoastră și pentru dumneavoastră, la București, în Parlament, în ministere și în alte instituții, lucrurile merg bine! Dar aici la noi, în Teleorman, lucrurile merg diferit! Îmi doresc și eu ca viitorul copiilor mei să nu mai fie dictat de morți și de oameni care nu înțeleg problemele cu care se confruntă nu doar Teleormanul, ci peste 50% din țara aceasta! Nu uitați că prin aceste politici defectuoase, contribuiți la crearea și adâncirea unor anormalități care cu greu se vor mai remedia! Tot ce veți reuși (și ați reușit deja) este să creați un culoar politic pentru extremiști și naționaliști care, la rândul lor, vor adânci criza și vor pune în pericol viitorul României.

Voi merge în campanie să îndemn oamenii să voteze PNL, dar vreau să știți ca o voi face doar dacă am convingerea că voi, decidenții politici, înțelegeți ce înseamnă un IMM și o comunitate slab dezvoltată, rămasă în urmă cu 30 de ani față de o comunitate normală! Domnilor guvernanți, vă rog, în numele lui Dumnezeu, al meu și al celor care m-au votat sperând că voi face ceva pentru ei și familiile lor! Niciodată nu voi pune politica locală sau națională înaintea responsabilității pe care o am față de comunitatea care așteaptă o viață mai ușoară, mai normală și mai decentă!

Nu uitați că peste 20-30 de ani, urmașii voștri vor trăi într-o lume construită de deciziile voastre de astăzi, de programele voastre lipsite de implicare, iar voi veți fi bătrâni și fără putere. Atunci, tot ce veți mai putea face va fi să priviți neputincioși nefericirea oamenilor pe care îi iubiți. O nefericire creată și susținută de voi acum, când aveți atât de multă putere în mâini!

Este timpul să acționați simplu, natural și sănătos pentru acest popor care astăzi este încă normal, care crede în Dumnezeu, în familia tradițională; care își duce copiii la biserică și îi educă în spirit creștin!

Sper că veți lua în considerare aceste observații în discuțiile și hotărârile dumneavoastră viitoare și că veți putea găsi soluții eficiente pentru a îmbunătăți atât mediul privat, cât și sectorul public din România. Doar așa veți putea preveni un dezastru economic și social de amploare!

Cu stimă și considerație,

Un antreprenor cu salariile neplătite de 20 de zile și un primar ales pentru mandatul 2024-2028

Ad

Exit mobile version