spot_img
36.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizePrimarul din Constanța vrea să demoleze micul sat pescăresc. În campanie le...

Primarul din Constanța vrea să demoleze micul sat pescăresc. În campanie le promitea finanțare pe fonduri europene

-

De zeci de ani, pe plaja de la Pescărie, din zona Căminelor studențești, funcționează un mic sat pescăresc, fiind amenajate mai multe barăci ce țin loc de casă pentru împătimiții pescuitului. La o distanță de 300 de metri de luciul de apă nu sunt permise construcţii civile sau alte amplasamente cu temelie, singurele construcţii acceptate fiind barăcile pescăreşti. Cu toate acestea, pescarii de aici au fost înștiințați, verbal, că trebuie să demoleze construcțiile până la sfârșitul lunii martie. Se anunță un imens scandal, dacă Primăria Constanța nu găsește o soluție. Unele voci susțin că aici ar urma să fie amenajată o plajă privată. Pescarii sunt disperați!, scrie Replica de Constanța.

- Reclama -

Au mai trecut prin teama de a fi izgoniți de pe plaja din zona Pescărie și în mandatul lui Radu Mazăre însă, cumva, s-a găsit o soluție, astfel încât pescarii să-și poată continua activitatea.

- Advertisement -

Am fost notificați, verbal, de Poliția Locală ca, până la sfârșitul lunii martie să demolăm barăcile. Acestea sunt aici din străbuni, sunt din 1943…Sunt în jur de 25. Am tot făcut demersuri la primărie în vederea realizării unui anumit număr de barăci, însă nu am primit nici un răspuns. Am avut probleme și pe timpul lui Mazăre, și atunci au vrut să le demoleze”, a spus Florin Vasilescu, administratorul barăcilor, pentru Replica. Acesta a mai precizat faptul că, înainte de alegeri, Vergil Chițac a fost în zonă și le-a promis pescarilor amenajarea unor barăci moderne, pe fonduri europene însă nu s-a mai întâmplat nimic. ”Nu știm ce vom face. Domnul primar a fost aici, în campanie, și a promis că va face un proiect pe fonduri europene, dar nu a mai zis nimic”, a mai continuat pescarul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img