spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăDezvaluiriPrimar PNL a plătit gruparea Coldea-Dumbravă-Trăilă

Primar PNL a plătit gruparea Coldea-Dumbravă-Trăilă

-

Primarul PNL din Rovinari, Robert Filip, trimis în judecată de EPPO sub măsură preventivă, ar fi apelat la aceeaşi reţea pentru „rezolvarea” dosarului său din Justiţie. O parte din bani ar fi intrat şi în conturile firmei lui Florian Coldea, transmite Mediafax.

- Reclama -

CE SUSȚINE MEDIAFAX:

- Advertisement -

În 2022, Parchetul European (EPPO) începe să-l ancheteze pe primarul PNL din Rovinari ( Gorj), Robert Dorin Filip.

Filip era prim-vicepreşedinte al organizaţiei PNL Gorj şi potrivit presei locale era portretizat ca „un băiat deştept”, cu bani.

- Advertisement -

EPPO suspecta 3 persoane ( pe primarul Filip, pe socrul său şi pe un om de afaceri din Ilfov) că, la începutul anului 2018, începuseră să formeze un grup infracţional organizat pentru a frauda fonduri europene pentru dezvoltarea Deltei Dunării din POR 2014-2020.

În cursul anului 2023, primarul Robert Filip ar fi apelat la gruparea F. Coldea – D. Dumbravă – D. Trăilă pentru a-şi rezolva problema din Justiţie, potrivit unor surse din mediul judiciar.

Gruparea F. Coldea – D. Dumbravă – D. Trăilă ar fi cerut primarului din Rovinari, Robert Filip, 750.000 de euro pentru „rezolvarea” – cumva etapizată – a dosarului său din Justiţie, susţin aceleaşi surse. 

La acel moment, al trimiterii în judecată, primarul din Rovinari – Robert Filip era sub măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune impusă de EPPO. 

La gruparea Coldea – Dumbravă – Trăilă, primarul Filip ar fi ajuns printr-o rudă a sa (naş/Garda de Mediu) care l-ar fi cunoscut pe Bogdan Neidoni, prieten al lui Florian Coldea şi fost ofiţer SRI. 

În cazul primarului Robert Filip, traseul pare să fi fost acelaşi ca în cazul Cătălin Hideg, aflat în instrumentarea DNA. 

Gruparea F. Coldea – D. Dumbravă – D. Trăilă ar fi încasat iniţial de la primarul din Rovinari 200.000 de euro (1.100.000 de lei) pentru a-l „scăpa” pe acesta de controlul judiciar iar o parte din bani ar fi intrat în conturile firmei lui Florian Coldea/ D. Cocoru ( SC Strategic Sys SRL), viraţi de către firma lui Dumitru Dumbravă, la fel ca în speţa Hideg

Cei 200.000 de euro ar fi fost încasaţi pentru „studiu dosar” în cadrul procedurii de „optimizare” judiciară, în acte fiind trecut şi numărul de dosar aflat la acel moment pe rolul instanţei româneşti. Sumele ar fi fost plătite din conturile mamei primarului Filip. 

Însă după începerea din mai 2024 a anchetei DNA în cazul Hideg – Coldea/ Dumbravă/ Trăilă, gruparea ar fi dorit să rezilieze contractul de consilieră juridică cu primarul din Rovinari, Robert Filip, şi astfel contractul a şi fost reziliat. 

Cu toate acestea, primarului Robert Filip i s-ar mai fi cerut să facă o plată de 100.000 de euro din altă tranşă de 200.000 de euro pe care se angajase să o plătească iniţial, dar primarul n-ar mai fi dorit să plătească în continuare banii. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img