spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Atributul desemnării comisarului european este al primului-ministru. Este o discuţie şi...

Ciolacu: Atributul desemnării comisarului european este al primului-ministru. Este o discuţie şi în coaliţie şi voi avea o discuţie şi cu preşedintele României

-

Atributul desemnării comisarului european este al prim-ministrului, a declarat sâmbătă şeful Executivului, Marcel Ciolacu, afirmând că va avea o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis pe acest subiect.

- Reclama -

El a fost întrebat la Buzău despre varianta care ar fi vehiculată de a-l sprijini pe Nicolae Ciucă în candidatura pentru prezidenţiale la schimb cu garanţia că va fi menţinut ca premier şi, de asemenea, că un social-democrat va fi propus pentru postul de comisar european care urmează să revină României.

- Advertisement -

„În primul rând, atributul desemnării comisarului european este al primului-ministru. Este o discuţie şi în coaliţie şi voi avea o discuţie şi cu preşedintele României, care este, de fapt, reprezentantul României la Consiliul European. Negocierile în ceea ce priveşte comisarul deja sunt începute de şase luni şi cu mai mulţi lideri europeni, am avut ieri discuţii telefonice. Lucrurile sunt într-o direcţie corectă şi mai ales instituţională”, a spus Marcel Ciolacu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img