spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePrim-adjunctul ministrului rus de externe: Rusia trebuie să revizuiască formatele cooperării sale cu...

Prim-adjunctul ministrului rus de externe: Rusia trebuie să revizuiască formatele cooperării sale cu țările din Europa Centrală și de Est

-

Rusia trebuie să revizuiască formatele cooperării sale cu țările din Europa Centrală și de Est, a declarat vineri prim-adjunctul ministrului rus de externe Vladimir Titov.

- Reclama -

Înalt diplomat s-a întâlnit cu ambasadorii ruși în Austria, Ungaria, Lichtenstein, Polonia, Slovacia, Germania, Republica Cehă și Elveția.

„El a subliniat necesitatea revizuirii formelor anterioare de cooperare cu aceste state în urma deciziilor lor de a îngheța practic cooperarea bilaterală în toate sferele”, a spus Ministerul rus de Externe. „S-a remarcat că, pe fondul proceselor accelerate de transformare cardinală a arhitecturii securității internaționale, rolul misiunilor diplomatice ruse în asigurarea intereselor de politică externă a Rusiei este în creștere”.

De asemenea, diplomații au discutat despre situația actuală și perspectivele de dezvoltare ulterioară a relațiilor Moscovei cu țările din această regiune și au subliniat sarcinile prioritare pentru misiunile diplomatice ruse în contextul schimbării mediului geopolitic. De asemenea, au făcut schimb de opinii asupra aspectelor practice ale funcționării ambasadelor ruse.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img