spot_img
-0.6 C
București
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăAnalizePreședintele Serbiei acuză Occidentul că sprijină Kosovo să dea "un atac general"...

Președintele Serbiei acuză Occidentul că sprijină Kosovo să dea „un atac general” asupra sârbilor: Să nu ne vorbiți despre drept și dreptate

-

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a spus că în urma dialogului cu trimisul special al UE pentru dialogul Belgrad-Priština, Miroslav Lajčak, autoritățile provizorii de la Priština (n.red-Kosovo) au decis să alunge sârbii.

- Reclama -

Priština a decis să interzică cărțile de identitate sârbești și după 30 septembrie, să anuleze plăcuțele de înmatriculare în vigoare cu numele orașelor sârbești, iar în cazul acestei hotărâri Priština este sprijinită pe deplin, înainte de toate de Marea Britanie și Germania, dar și de alte țări membre ale Quintei, a spus președintele sârb.

Vučić a reamintit că în 2013 s-au așezat la masa negocierilor și au primit Acordul de la Bruxelles, iar de atunci sârbii au îndeplinit totul. Un singur lucru pe care Priština a trebuit să-l îndeplinească nu l–a îndeplinit, subliniind că Priština nu respectă dreptul internațional, ceea ce i-a transmis lui Lajčak.

”Când vorbesc de Ucraina tuturor le este plină gura de integritatea teritorială, iar când se amintește Carta Națiunilor Unite și Serbia, precum și Rezoluția 1244 mulți se uită în depărtare ca și când nu înțeleg despre ce este vorba” a adăugat președintele sârb, apelând la Priștina să se gândească bine de trei ori înainte de a îndeplini hotărârile aduse, adăugând că până la 1 octombrie Priștina planifică un atac general în nordul Kosovo (nr.unde trăiesc sârbii) cu sprijinul reprezentanților Quintei.

”Noi suntem întotdeauna pregătiți pentru dialog și întotdeauna am fost pregătiți pentru dialog, pe când alții niciodată nu au fost pregătiți pentru dialogul esențial, dar au avut întotdeauna sprijinul celor mai puternice puteri occidentale.Să nu ne vorbiți despre drept și dreptate. Este clar că nu este nici dialog, nici discuții”, a mai transmis președintele Vučić.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img