spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Noi suntem guvernul reducerilor de impozite

Ministrul de externe maghiar: Noi suntem guvernul reducerilor de impozite

-

Introducerea impozitului minim global se confruntă cu dificultăţi pe care noi, „guvernul reducerilor de impozite”, „nu le putem depăşi”, a declarat, miercuri, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la Madrid, mass-mediei publice ungare. Cu cât impozitarea muncii şi a întreprinderilor este mai mică, cu atât mai mult contribuie la competitivitate, a declarat şeful diplomaţiei ungare, informând despre întâlnirea cu secretarul de stat american Antony Blinken. Acest lucru a fost dovedit prin exemplul Ungariei care, în fiecare an, a înregistrat recorduri de investiţii, deoarece are cel mai mic impozit pe profit din Europa.

- Reclama -

Acesta a subliniat că “noi suntem guvernul reducerilor de impozite” şi, într-o situaţie extrem de dificilă pentru economia mondială, inclusiv pentru economia europeană, o creştere a impozitelor ar avea consecinţe economice tragice şi ar ameninţa mii şi zeci de mii de locuri de muncă în Ungaria.

- Advertisement -

Politicianul de la Budapesta a mai afirmat că problema impozitului minim global a generat dezbateri aprinse şi în Statele Unite, unde una dintre principalele priorităţi economice ale administraţiei democrate este de a lua o decizie privind introducerea acestuia cât mai curând posibil, în cât mai multe ţări din lume. În acelaşi timp, republicanii se opun cu vehemenţă acestei legislaţii, a mai precizat Szijjártó.

Acesta a adăugat că au primit, marţi, o scrisoare din partea a doi deputaţi republicani care şi-au exprimat aprecierea pentru faptul că “noi refuzăm introducerea impozitului minim global” şi pentru că “politica noastră fiscală este orientată spre creştere”. Există o consultare profesională permanentă cu republicanii, a adăugat ministrul ungar al afacerilor externe.

- Advertisement -

Acesta a declarat că, dacă în Ungaria s-ar introduce impozitul minim global, “ne-am pierde complet avantajul competitiv”. Timp de 12 ani, politica fiscală a fost modelată după o strategie clară, povara fiscală impusă forţei de muncă şi a întreprinderilor a fost redusă în mod constant, iar politica fiscală ungară se axează pe consum, a explicat politicianul. Acest lucru nu poate fi schimbat într-o perioadă scurtă, a mai adăugat politicianul, precizând că există şi o decizie parlamentară conform căreia guvernul să nu aprobe introducerea impozitului minim global.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img