spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeCopreședinte al comisiei parlamentare ruse care investighează laboratoarele biologice americane din Ucraina: Laboratoarele...

Copreședinte al comisiei parlamentare ruse care investighează laboratoarele biologice americane din Ucraina: Laboratoarele biologice militare ale SUA sunt de fapt facilități militare ale NATO

-

Biolaboratoarele americane, create în afara teritoriului național, au devenit de fapt instalații militare ale NATO, a declarat, joi, vicepreședintele Dumei de Stat, Irina Yarovaya, copreședinte al comisiei parlamentare care investighează laboratoarele biologice americane din Ucraina. Ea a avertizat că acele laboratoare ar putea fi folosite pentru atacuri bacteriologice imprevizibile.

„În lumina celor mai recente declarații făcute ieri de [Secretarul General NATO Jens] Stoltenberg, precum și de oficialii NATO care înscriu Rusia printre inamicii lor, putem spune cu certitudine că declarațiile lor cu privire la crearea unei infrastructuri militare suplimentare NATO începând cu din 2014 au fost o referire la facilitățile apărute în Ucraina. Laboratoarele biologice militare ale SUA sunt de fapt facilități militare ale NATO”, a subliniat Yarovaya.

Ea a avertizat că acestea reprezintă un pericol deosebit pentru Rusia și aliații săi, deoarece „aceștia operează sub vălul secretului și, fără îndoială, pot fi folosite în orice moment ca teren de testare pentru atacuri bacteriologice imprevizibile și neprevăzute”.

„Statele Unite au manifestat un interes deosebit pentru agenții patogeni care sunt exotici și neobișnuiți în Ucraina, cum ar fi virusul Ebola, virusul Zika și variola. Fără îndoială, un astfel de interes se explică prin dorința de a efectua analize, de a investiga posibilitatea evaluării riscurilor. în timpul operațiunilor militare reale ale SUA pe teritoriul Ucrainei”, a spus Yarovaya.

Ea și-a amintit că anterior comisia a dezvăluit cazuri de bioterorism la una dintre școlile din Republica Populară Lugansk, unde au fost distribuite bancnote contrafăcute infectate cu o tulpină foarte patogenă de tuberculoză asiatică. De asemenea, comisia a constatat că un laborator veterinar din Mariupol a efectuat „cercetări privind gangrena gazoasă și agenții patogeni care nu au nicio legătură cu medicina veterinară”.

Yarovaya a spus că ancheta a scos la iveală dovezi că „au fost efectuate experimente periculoase și asupra militarilor ucraineni”.

„Documentele spun că în 72 de ore de la apariția consecințelor adverse, Ucraina a fost obligată să notifice Pentagonul. În cazul decesului unui militar trebuia să facă acest lucru imediat. Niciun proiect umanitar nu implică vreodată asemenea consecințe”, a subliniat Yarovaya.

Comisia a găsit dovezi solide că munca la laboratoarele militare „a fost efectuată de specialiști cu înaltă calificare ai Pentagonului”.

Duma de Stat și Consiliul Federației au adoptat în martie o rezoluție pentru a efectua o investigație parlamentară asupra laboratoarelor biologice din Ucraina, precum și pentru a crea un grup comun de anchetă pentru a efectua o astfel de anchetă. Comisia este formată din 14 membri ai Dumei și toți atâția membri ai Consiliului Federației. Vicepreședintele Dumei de Stat, Irina Yarovaya, și vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosachev, sunt copreședinți.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat anterior că operațiunea militară specială din Ucraina a produs dovezi că regimul de la Kiev a eliminat de urgență urmele unui program biologic militar finanțat de Departamentul de Apărare al SUA în Ucraina. El a spus că, potrivit angajaților biolaboratoarelor ucrainene, o serie de agenți patogeni extrem de periculoși, cum ar fi cei care provoacă ciuma, antraxul, tularemia, holera și alte boli letale au fost eliminați de urgență pe 24 februarie.

Victoria Nuland, în timp ce depunea mărturie în fața comisiei de relații externe a Senatului SUA pe 9 martie, a recunoscut că în Ucraina existau unele facilități care desfășoară cercetări biologice clandestine și Washingtonul dorește să împiedice forțele ruse să obțină controlul asupra acestor facilități. Ea a spus că Departamentul de Stat al SUA este „destul de îngrijorat de faptul că trupele ruse ar putea încerca să obțină controlul asupra [acelor laboratoare], așa că lucrăm cu ucrainenii asupra modului în care pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img