spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizePreședintele Parlamentului de la Budapesta la ungurii din Ucraina după promulgarea legii...

Președintele Parlamentului de la Budapesta la ungurii din Ucraina după promulgarea legii școlilor

-

Ungaria va continua să sprijine Transcarpatia (regiune din Ucraina – n.red), în pofida controverselor dintre Budapesta și Kiev cu privire la o nouă lege ucraineană a învăţământului, a declarat preşedintele Parlamentului ungar, László Kövér, care a vizitat, luni, minoritatea maghiară din regiunea ucraineană Transcarpatia.

- Reclama -

„Ungaria sprijină Transcarpatia inclusiv în domeniul sănătății copiilor, deoarece, pentru maghiari și pentru ucraineni, cel mai important lucru este să aibă copiii sănătoşi și în siguranță” – a declarat László Kövér la o ceremonie în cadrul căreia a donat medicamente în valoare de 70 de milioane forinţi spitalului regional pentru copii din localitatea Beregovo.

Preşedintele Parlamentului ungar a participat şi la deschiderea secţiei pentru copii a spitalului raional din Vinogradiv, renovată din fonduri alocate de Budapesta. Pe de altă parte, László Kövér a menţionat: „Nu trebuie să uităm nici de educația copiilor minorității maghiare din Ucraina„.

El a calificat drept „catastrofală” noua lege ucraineană a învăţământului. „Noi nu am furnizat politicienilor ucraineni niciun motiv pentru ca ei să-i trateze în acest fel pe ungurii din Transcarpatia. De aceea viziunea noastră este atât de categorică și în aceeași formă categorică o vom exprima și în viitor – a afirmat preşedintele palamentului de la Budapesta.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...