spot_img
23.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăDezvaluiriCe a spus colonelul Dragomir la Comisia SRI? A dat detalii despre...

Ce a spus colonelul Dragomir la Comisia SRI? A dat detalii despre intervenţiile unui şef din SRI ca să fie arestaţi oameni de afaceri

-

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda a declarat, marţi, după audierea fostului locotenent-colonel Daniel Dragomir, că acesta a prezentat o serie de mailuri care arată intenţia unei persoane din conducerea SRI de a sprijini un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

- Reclama -

”Am detaliat subiectul în care domnul Dragomir spunea despre intenţia unei persoane din conducerea SRI de a sprijini un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. A făcut referire la nişte mailuri, am văzut o parte din aceste mailuri. Nu le-a lăsat la dispoziţia comisiei pentru că ele conţin şi alte informaţii pe care nu vrea să le lase la dispoziţia comisiei întrucât conţin şi alte subiecte”, a declarat senatorul Claudiu Manda.

CITIŢI ŞI: Aproape un deceniu, cuplul Coldea – Kovesi a tăiat și spânzurat în țara asta fără să dea socoteală nimănui. Acum au ieşit de frică la interviuri cu subalterni deghizați în reporteri

Potrivit acestuia, fostul locotenent-colonel Daniel Dragomir a făcut referire la ”implicarea unor persoane din conducerea SRI pe diferite speţe, fie ilegal, fie la limita legii”. ”A prezentat persoane care doresc să vină la comisie, care cunosc această situaţie şi inclusiv probe, dintre care una video”, a spus Manda.

Fostul angajat SRI Daniel Dragomir a indicat, la prima audiere în comisia SRI, un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor care a beneficiat de sprijinul SRI, prin intermediul „culoarelor media”, urmând a aduce probe în acest sens.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a dat detalii despre angajaţi din presă, care, sub pretextul că sunt lucrători SRI sau DNA au fost implicate în anchete, a anunţat preşedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda, acesta afirmând că Dragomir a indicat şi persoane care pot confirma declaraţiile.

„A dat exemple de persoane din presă pe care sub pretextul că sunt lucrători DNA sau care cunosc situaţia de la DNA, că sunt lucrărori în SRI s-au implicat în anchete, ne-a prezentat acest caz, este şi un rechizitoriu pe care putem să îl studiem şi sunt persoane pe care le putem invita pentru a elucida situaţiile”, a declarat Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de Control a SRI.

Dragomir a indicat şi persoane care pot confirma cele spuse, printre ei fiind şi un fost secretar de stat din Ministerul Justiţiei.

„Despre culoarele din Justiţie domnul Dragomir a făcut – mare parte dintre precizări au fost făcute şi în spaţiul public de domnia sa – ne-a prezentat persoane despre care ştie că doresc să vină la comisie, care cunosc aceste situaţii şi inclusiv probe, e vorba de o probă video, persoanele pe care ni le-a indicat pentru a fi invitate la comisie – ne-a vorbit de un fost secretar de stat din ministerul Justiţiei, o persoană din presă şi încă o persoană din Justiţie, din zona Parchetelor care cunosc date, elemente pe care le putem avea în discuţia cu acestea, să ne poată să ne facă să concluzionăm lucrurile pe care domnia sa le prezintă”, a mai spus Claudiu Manda.

Daniel Dragomir a vorbit în mai multe apariţii publice despre „culoarul presei”, care spune că era format din acele persoane din media, care ajutau, prin publicarea de rechizitorii sau a unor anumite subiecte, la formarea opiniei publice concomitent cu acţiunea procurorilor de reţinere a unei persoane.

Dragomir a refuzat să de anume de jurnalişti sub acoperire, însă a nominalizat, într-o emisiune televizată, trei jurnalişti pe care spune că i-a văzut la intrarea sau la ieşirea din biroul fostului adjunct Florian Coldea.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI a vorbit, în faţa comisiei SRI, despre mai multe situaţii în care, susţine acesta, unele persoane din SRI au intervenit pentru ca oameni de afaceri să fie arestaţi şi să le fie întocmite dosare penale, iar când acest lucru nu s-a întâmplat a fost „cu supărare”.

„A mai prezentat o situaţie în care un om de afaceri, din spusele domniei sale, s-ar fi folosit de o adresă pe care a primit-o de la cineva din conducerea SRI pentru a-şi rezolva o problemă la ANAF. Întrebat cum putem afla informaţiile, nu avea documentul, dar ne-a spus cum putem să aflăm, să vedem dacă acest document există şi în ce condiţii legale”, a declarat preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...