spot_img
11.7 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăAnalizePreședintele Comisiei Consiliului Federației Ruse pentru politică informațională: Rusia, China, India, Arabia Saudită...

Președintele Comisiei Consiliului Federației Ruse pentru politică informațională: Rusia, China, India, Arabia Saudită și Turcia reconfigurează sistemul financiar mondial

-

Președintele Comisiei Consiliului Federației pentru politică informațională și cooperare cu mass-media, Aleksei Pușkov, consideră că, încet-încet, sistemul financiar mondial începe să se reconfigureze, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

 Într-o postare pe rețeaua Telegram, senatorul rus estimează că principalii actori ai acestei restructurări sunt Rusia, China, India, Arabia Saudită și Turcia. Iar asta nu este decât începutul, subliniază politicianul. 

- Reclama -

Potrivit spuselor sale, chiar și Fondul Monetar Internațional recunoșate că ultimele evenimente au dezechilibrat poziția dolarului ca principală valută a lumii. ”Nu l-au prăbușit, doar l-au zdruncinat. Dar acesta este doar începutul”, a sublinit Pușkov. 

Folosirea excesivă a dolarului de către Washington în calitate de instrument pentru presiune economică asupra altor țări este sortită să aducă mari probleme pentru SUA. Este părerea exprimată de economistul Mark Friedrich. ”Unele țări se îndepărtează de dolar, pentru că văd cum SUA îngheață activele ruse în dolari, folosindu-și valuta ca armă. Dar cu cât SUA folosesc mai des dolarul ca sabie, cu atât va deveni ea mai boantă”, a declarat Friedrich.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img