spot_img
24.1 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăAnalizeFranța blochează o decizie unanimă a Uniunii Europene de finanțare a furnizării...

Franța blochează o decizie unanimă a Uniunii Europene de finanțare a furnizării de muniție a Ucrainei

-

Franța blochează o decizie unanimă a Uniunii Europene de finanțare a furnizării de muniție a Ucrainei, transmite agenția poloneză PAP, citând o sursă de rang înalt din structurile UE. 

- Reclama -

„Franța blochează decizia UE de a finanța furnizarea de muniție a Ucrainei. Printre altele, își dorește ca refinanțarea să fie posibilă nu doar în cazul muniției, ci și al rachetelor, chiar și în situația în care Ucraina nu solicită astfel de rachete. ”, se spune în raport.

- Advertisement -

Din cele 2 miliarde de euro, jumătate ar trebui folosite pentru rambursarea aprovizionării cu muniții din depozitele statelor membre UE. Cu toate acestea, în prezent nu există suficiente obuze în aceste depozite, așa că a apărut o propunere de achiziții în afara UE. „Franța s-a opus acestui lucru”, se spune în declarație. Se observă că o altă problemă serioasă este repartizarea celui de-al doilea miliard de euro, care va fi alocat pentru comenzile comune de muniții în industria europeană, adică de facto în Polonia , Franța și Germania. „Sărbătorile franceze de dinainte („Paști – n.red.) au blocat decizia UE privind al doilea miliard de euro. Proiectul prevedea că muniția ar trebui rambursată doar în funcție de cererea prezentată de Ucraina. 

Paris , totuși, vrea să taie această intrare fără a da motive. 

- Advertisement -

Potrivit surselor PAP, decizia Franței „ar putea ascunde lobby pentru companiile de armament”. „Vorbim despre crearea unui mecanism pentru comanda forțată a anumitor echipamente, de care partea ucraineană ar putea să nu aibă nevoie de fapt”, scrie agenția.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img