spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăEconomieComertPremierul scoțian anunță că va vota împotriva acordului Brexit

Premierul scoțian anunță că va vota împotriva acordului Brexit

-

Şefa executivului scoţian Nicola Sturgeon a afirmat marţi la Edinburgh că proiectul de acord al guvernului britanic privind Brexit-ul ”va face Scoţia mai săracă” şi că parlamentarii formaţiunii sale politice, Partidul Naţional Scoţian (SNP), din Camera Comunelor de la Londra vor vota împotriva documentului, relatează BBC News.

”Pur şi simplu este un acord prost, pe care guvernul Regatului Unit caută să-l impună poporului Scoţiei indiferent de pagubele pe care el le va provoca”, a declarat dna Sturgeon de la Bute House (Edinburgh), reşedinţa oficială a şefului executivului Scoţiei, una din cele patru componente ale Regatului Unit, celelalte fiind Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

”El (acordul) nu va pune capăt incertitudinii, ci o va prelungi. Ni se cere să acceptăm un acord cu ochii închişi cu toate deciziile dificile tărăgănate”, a adăugat dna Sturgeon, prezentând o analiză a documentului împotriva căruia se opune guvernul său.

Nicola Sturgeon, lidera SNP, a precizat de asemenea că argumentele în favoarea independenţei Scoţiei ”nu au fost niciodată atât de puternice” şi că va reveni asupra acestei chestiuni după ce se va pronunţa Camera Comunelor.

Premierul britanic Theresa May, care va merge miercuri în Scoţia, a obţinut sprijinul liderilor Uniunii Europene pentru proiectul său de acord privind Brexit-ul, dar o aşteaptă ”o bătălie” în Camera Comunelor, care va trebui să se pronunţe prin vot pe 11 decembrie asupra documentului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img