spot_img
13.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizePremierul sârb: Marile Puteri abuzează dreptul internațional. Serbia nu a promis sancțiuni...

Premierul sârb: Marile Puteri abuzează dreptul internațional. Serbia nu a promis sancțiuni împotriva Rusiei

-

- Reclama -

Prim-ministrul Ana Brnabić a negat acuzațiile și speculațiile conform cărora s-ar fi promis că noul Guvern al Serbiei, imediat după formarea sa, va impune sancțiuni Rusiei. 

„Nu s-a promis nimic. Unica noastră atitudine de principiu, care a fost adoptată de Consiliul pentru Securitate Națională, este că suntem împotriva introducerii de sancțiuni Rusiei, precum și că respectăm integritatea teritorială a Ucrainei și considerăm că este greșit să încălcăm această integritate”, a evidențiat Brnabić pentru RTS. 

„Toți cei care acum speculează dacă noul guvern va trebui să impună sancțiuni și să decidă, fac acest lucru de 9 ani și niciodată nu au învățat să-și apere interesele. Noi avem un mod principial de a conduce politica externă și ceea ce a marcat mandatul lui Aleksandar Vučić este că întotdeauna am apărat interesele noastre naționale și că este foarte important ca singuri să decidem despre soarta noastră”, a subliniat Brnabić.

La întrebarea cât este de dificil de a echilibra între Occident și Rusia, având în vedere presiunile mari, Brnabić a subliniat că Serbia nu echilibrează, ci poartă o politică externă clară privind protecția intereselor naționale, subliniind că dreptul internațional este același pentru toată lumea, dar că acesta este adesea abuzat de marile puteri

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img