spot_img
12.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizePortugalia anunță măsuri sociale: 125 de euro de persoană, majorat cu 50...

Portugalia anunță măsuri sociale: 125 de euro de persoană, majorat cu 50 de euro pentru fiecare copil, portughezilor care câştigă până la 2.700 de euro brut lunar. Pensionarii vor primi în plus jumătate din pensie. TVA redus la energie la jumătate

-

Guvernul portughez a anunțat un pachet de măsuri pentru a ajuta familiile să facă faţă inflaţiei, în valoare de 2,4 miliarde de euro, care va include în special o reducere a taxelor pe energie, notează AFP conform Agerpres.

Executivul socialist plănuieşte, de asemenea, un ajutor direct pentru familii şi o creştere extraordinară a pensiilor, a declarat premierul portughez, Antonio Costa, într-o conferinţă de presă.

Acest program de opt măsuri numit „familiile mai întâi” a fost estimat la 2,4 miliarde de euro (aproximativ 1% din PIB-ul ţării) şi se adaugă sumei de 1,6 miliarde de euro ajutoare deja plătite până în septembrie.

„Au trecut treizeci de ani de când nu am mai văzut o creştere atât de netă şi bruscă a costului vieţii”, a precizat Antonio Costa, preconizând în acelaşi timp „multă prudenţă pentru a nu alimenta o spirală inflaţionistă”.

Guvernul plănuieşte astfel să plătească un cec de 125 de euro de persoană, majorat cu 50 de euro pentru fiecare copil, portughezilor care câştigă până la 2.700 de euro brut lunar.

Pensionarii vor primi un supliment echivalent cu jumătate din pensia lor lunară.

Executivul, cu majoritate absolută în parlament, va cere deputaţilor să voteze pentru o reducere a TVA-ului la energie electrică, de la 13 la 6%, şi va prelungi până la sfârşitul anului reducerea taxelor la carburanţi deja în vigoare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...